Ресурс

Създаване на забележително съдържание за уебсайта в 3 стъпки

Изображение за ресурса
Най-добри практики

Маркетингът чрез съдържание не само привлича нови посетители към уебсайта Ви, но и ги насърчава да се завръщат. Затова се възползвайте от тези инструменти, които могат да помогнат.

Отличният маркетинг чрез съдържание не само привлича нови посетители към сайта Ви, но и насърчава досегашните да се завръщат. Ключов фактор е стратегията за съдържание, затова се възползвайте от тези инструменти, които могат да помогнат.

1. Определете областите с висок потенциал

Преди да започнете да създавате ново съдържание за уебсайта, установете поведението при консумация на съдържание и интересите на потребителите, до които искате да достигнете. Намерете областите с най-голям потенциал. Например често си заслужава да се разработят идеите за нишово съдържание – такова с голям интерес или множество заявки, но с малко съответстващи сайтове – защото по този начин е възможно съдържанието Ви да се откроява. 

  • Google Тенденции показва какво се търси по света. Инструментът анализира популярността на водещите заявки за търсене с Google Търсене по региони и езици и предлага графики за сравняване на обема на търсене за дадена заявка в течение на времето. Получавайте актуална информация за набиращи популярност търсения или въведете произволна дума за търсене, за да откриете сродни теми и заявки. Тези техники могат да Ви дадат представа от какво се интересуват хората, за да приспособите съдържанието си по съответния начин.

Съвет за напреднали

  • Google Question Hub събира неполучили отговор въпроси директно от потребителите, за да установи пропуски в съдържанието онлайн. Използвайте тази статистика, за да създавате по-добро съдържание за аудиторията си.
  • Market Finder разкрива нови възможности да развиете бизнеса си на световно ниво. Услугата анализира месечните търсения, популярните пазарни тенденции, разполагаемия доход на глава от населението и броя на потребителите на интернет в различните държави, за да Ви помогне да определите къде биха били най-привлекателни Вашите продукти, услуги и съдържание. Съставете кратък списък с обещаващи нови целеви пазари за марката си и разширете съдържанието на сайта си, така че да обхваща и потребители от чужбина. 
  • Статистиката за потребителите на Google Новини (NCI) предлага анализ за това, кои източници на трафик осигуряват до най-много подходящи потребители и как по-добре да ангажирате посетителите. Например, когато NCI показва, че посещенията на потребител са много, но страниците на посещение са малко, това е сигнал, че задържането на потребителите на сайта може да е по-добро. Поставете в края на статиите връзки към съдържанието си с най-висока ефективност и подканвайте читателите да кликнат. 

Не забравяйте

Цялото съдържание трябва да спазва указанията за качество за уеб администратори.

2. Подобрете маркетинга си чрез съдържание

Опознайте аудиторията си и научете как се ангажира със сайта Ви, за да разберете кои мерки дават резултат, след което подобрете стратегията си за съдържание по съответния начин. Google Анализ съдържа набор от безплатни инструменти, с чиято помощ да получите по-пълна картина за потребителите си и да установите областите, където може да се представяте по-добре.

  • Отчетите за поведението показват общата ефективност на страниците и съдържанието на сайта Ви.
  • Когато свържете Search Console с Google Анализ, можете да виждате кои заявки са довели потребителите на сайта Ви, да отстранявате проблеми и да анализирате импресиите, кликванията и позицията на сайта Ви в Google Търсене. 
  • Динамичната статистика за съдържанието (RCI) Ви помага да определите кои статии са най-популярни сред читателите Ви, както и какви по-общи теми набират популярност в региона Ви.
Вградено изображение за ресурса

3. Учете се от най-новите съвети и тенденции

Не пропускайте и да наблюдавате и общата картина, включително по какъв начин се променя използването на мрежата от хората и как реагират другите бизнеси.

  • Потребителски барометър показва как, кога и защо хората по света използват мрежата. Инструментът представлява развиващо се средище на онлайн ресурси и изследвания и включва от данни за предпочитанията на потребителите за устройства по държави до статистика за начините, по които хората вземат решения за покупка.
  • Примерите за успешна работа дават вдъхновение и идеи от общността и показват как други хора използват AdSense, за да финансират увлеченията си.