Отговори на всичките ви въпроси за Google My Business

 • Какво представлява бизнес профилът?

  Безплатният бизнес профил в Google помага бизнесът ви да се показва, когато това е най-важно: в моментите, когато клиентите търсят бизнеса ви или продукти или услуги като вашите с Google Търсене и Карти. Влезте в профила си в Google My Business, за да актуализирате адреса, телефонния номер, уебсайта, работното време и др., така че да помогнете на клиентите да намират бизнеса ви и да се свързват с него. Поддържайте профила си актуален с нови снимки, специални оферти и промоции, за да насърчавате клиентите да избират бизнеса ви. Научете повече за това как Google извлича информация за бизнеса ви.

 • Как Google My Business ми помага да достигам до повече клиенти?

  С Google My Business получавате възможност да привличате и ангажирате клиенти, когато търсят бизнеса ви с Google. Бизнес профилът ви осигурява присъствие в Google Търсене и Карти и ви позволява да отговаряте на отзиви, да публикувате снимки на продукти или специални оферти и да добавяте или редактирате подробности за бизнеса си. С уебсайта на бизнеса си в Google го представяте професионално онлайн, като показвате снимките и информацията за него по привлекателен начин. Чрез статистиката виждате как да оптимизирате ангажираността на клиентите си, за да получавате по-добри резултати. И можете да насърчавате тази ангажираност, като взаимодействате с хората през раздела „Клиенти“.

 • Каква е разликата между Google My Business и функции като Google Places за бизнес, бизнес профила в Google, Google Малки обяви и страниците в Google+ Бизнес?

  Google My Business ви дава възможност да се възползвате от присъствието на бизнеса си в Google. С профила си в услугата можете да управлявате и актуализирате бизнес профила си и да създадете уебсайт, с който да привличате и ангажирате повече клиенти. Бизнес профилът в Google My Business обхваща предишните функции Google Places за бизнес, Google Малки обяви и страниците в Google+ Бизнес.

 • Колко струва Google My Business?

  Всеки може да използва Google My Business безплатно. Не се шегуваме. Също така можете да научите повече за използването на Google Ads за развиване на бизнеса ви, като посетите този сайт.

 • Да използвам ли Google My Business, ако вече имам уебсайт?

  Да! Безплатният ви бизнес профил в Google допълва уебсайта на бизнеса ви, като увеличава видимостта му в Google Търсене и Google Карти. Дори можете да добавите в бизнес профила си връзка към уебсайта си.

 • Мога ли да използвам Google My Business, ако бизнесът ми няма физически магазин?

  Да! Независимо дали бизнесът ви е надомен, или е с район на обслужване, можете да добавите данни за него, които да се показват в Google – със или без физически адрес.

 • Защо трябва да потвърдя бизнеса си?

  Отличен въпрос! Потвърждаването ни показва, че сте истинският собственик на бизнеса, така че да получите разрешение да управлявате бизнес профила си в Google. Сигурността ви е важна за нас и не искаме никой друг освен вас да променя бизнес профила ви.

 • Как да потвърдя бизнеса си?

  Лесно е: при повечето бизнеси можете да потвърдите собствеността по телефона, със SMS съобщение или като заявите и получите на адреса си пощенска картичка от Google. Научете повече за възможностите за потвърждаване на бизнеса ви тук.

 • Как да се сдобия с фирмен имейл адрес?

  Можете да се сдобиете с фирмен имейл адрес, съдържащ домейна на компанията Ви, като imetovi@vashatakompania.com, за Вас и колегите Ви с помощта на Gmail от Google Workspace – още един бизнес инструмент от Google. Фирменият имейл адрес помага в изграждането на доверие у потребителите и Ви дава възможност да създавате имейл псевдоними, като help@vashatakompania или sales@vashatakompania, за да отговаряте на запитвания от клиенти. Научете повече за получаването на персонализиран имейл с помощта на Google Workspace.