Управление сега

Отговори на въпроси за бизнес профила ви

ЧЗВ относно бизнес профила

Бизнес профилът ви е безплатен инструмент, който ви дава възможност да промените начина на показване на бизнеса си в Google Търсене и Карти. С бизнес профила си можете да се свързвате с клиенти, да публикувате актуализации, да добавяте продуктите и услугите си, да приемате онлайн поръчки и др.

Научете повече за това, как Google получава информация за бизнеса ви

Създайте потребителския си профил без парични разходи и можете да управлявате бизнеса си от Google Търсене и Карти, за да започнете да достигате до повече клиенти.

Можете да използвате приложението Google Карти, за да управлявате бизнес профила си на мобилното си устройство. На настолния си компютър можете да го управлявате директно от Google Търсене в браузъра.

Научете повече за актуализирането на бизнес профил от Търсене и Карти

Да, можете да притежавате потребителски профил, ако бизнесът ви няма физически адрес, стига да осъществявате личен контакт с клиенти. Можете да притежавате потребителски профил и ако сте хибриден бизнес, който обслужва клиенти на фирмения си адрес и посещава клиенти или доставя директно до тях. Потребителски профил може да притежавате освен това ако сте бизнес с район на обслужване, който посещава клиенти или доставя директно до тях, но не обслужва клиенти на фирмения си адрес, например водопроводчик или фирма за почистване.

Научете как да заявите и потвърдите потребителския си профил, ако сте бизнес с район на обслужване

Да, безплатният ви бизнес профил допълва уебсайта ви, като прибавя повече видимост към текущия уебсайт на бизнеса ви в Google Търсене и Google Карти.

Повечето бизнеси потвърждават собствеността чрез телефон, SMS или като заявят и получат от Google пощенска картичка на адреса си.

Научете повече за потвърждаването на бизнеса си

Потвърждаването ни дава възможност да се уверим, че вие сте законният собственик на бизнеса и следователно имате разрешение да управлявате бизнес профила си. Вашата сигурност е важна за нас и не искаме никой, освен вас или одобрени от вас мениджъри, да извършва актуализации в потребителския ви профил.

Като използвате атрибути в бизнес профила си, можете да покажете, че предлагате услуги лично и онлайн.

Научете повече за показването на онлайн услуги

Да, можете да отговаряте на отзиви, когато сте влезли в профила си. Когато отговорите на отзив на клиент, отговорът ви се показва под него в Google Търсене и Карти с етикет „Отговор от собственика“.

Научете повече за отговарянето на отзиви

Да. Ако бизнесът ви предоставя конкретни услуги с различно работно време (например часове за възрастни хора, доставка, вземане за вкъщи), можете да зададете „Допълнително работно време“ вместо „Специално работно време“.

Научете как да зададете „Допълнително работно време“

Използвайте атрибути, за да съобщите на клиентите какви услуги предлагате, например „Консумация на място“ или „Получаване отвън“. Можете също така да посочите предпазни мерки за безопасност, предприети от бизнеса ви, например „Изисква се маска“, „Температурата на персонала се измерва“ или „Повърхностите се дезинфекцират между посещенията“. Научете как да добавите или редактирате атрибутите на бизнеса си.

Научете повече за редактирането на атрибути

Актуализирайте менюто си, когато сте променили ястията, които сервирате, или ако имате специални оферти или предложения, за да привлечете клиенти. За да актуализирате менюто си, влезте в бизнес профила си. В менюто отляво кликнете върху „Информация > Меню“. Редактирайте или добавете елементи.

Научете повече за актуализирането на менюто ви

Вече можете да актуализирате бизнес профила си директно от Google Търсене и Карти. За да започнете, влезте в профила си в Google, който сте използвали за потвърждаване на бизнеса си. В Google Карти докоснете снимката на потребителския си профил в горния десен ъгъл на мобилното приложение и изберете „Вашият бизнес профил“, за да получите достъп до тези инструменти. В Google Търсене потърсете бизнеса си по име или потърсете „моят бизнес“, за да актуализирате потребителския си профил.

Научете повече за актуализирането на потребителския си профил от Търсене и Карти

Бизнес профилите заменят Google Places за бизнес, малки обяви в Google и страниците на бизнеси в Google+.

Да. Програмата ни за подбрани партньори откроява партньори, които предоставят ценни услуги на широката търговска общност на Google My Business.

Научете повече за подбраните ни партньори

Предоставяме инструменти за развитие и разширяване на всякакъв вид бизнеси – от предлагане на персонализирани съвети до подобряване на работния ви процес.

Открийте още инструменти

Можете да използвате Google Ads, за да достигнете до повече клиенти. Google Ads насочва хора към бизнеса ви, без значение какво продавате.

Научете повече за използването на Google Ads

Присъединяване към разговора

Управление сега