Chromebook fylder 10 år

Få mere at vide om de nye Chrome OS-funktioner, tjek de nyeste apps og den nyeste hardware ud, se nogle af højdepunkterne fra det seneste årti, og find ud af, hvad fremtiden byder.

Lad os komme i gang

Chromebook i dag

Chromebooks kører Chrome OS – Googles hurtige, simple og sikre operativsystem. Chromebooks fås i alle former og størrelser og har funktioner, der kan hjælpe dig med at få klaret dine opgaver hurtigt og nemt. Du kan også mere fra hånden, slippe din kreativitet løs og blive underholdt ved hjælp af apps.

Nye funktioner i anledning af Chromebooks 10-års fødselsdag

Vi lancerer en række nye Chrome OS-funktioner for at hjælpe dig med at arbejde bedre på forskellige enheder, få tingene klaret hurtigt og meget mere.

Bedre sammen

Skift nemt mellem din Android-telefon, tablet og Chromebook med den nye funktion Telefonstyring og opdateringen til Wi-Fi-synkronisering.

Få tingene gjort endnu hurtigere

Med nye funktioner som f.eks. Screenshot, Tote og Multiklip kan du spare tid og fokusere på dit arbejde i stedet for at fumle med værktøjer.

Og meget mere

Find forbedrede funktioner til Tekstoplæsning, mediestyring, fildeling, familiekonfiguration og meget mere i den seneste opdatering.

Få flere oplysninger

Hurtig og sikker hardware

Chromebooks hardware er udviklet af førende brands som f.eks. Acer, ASUS, HP og Lenovo. Google har et tæt samarbejde med disse partnere for at sikre, at hver Chromebook starter op på få sekunder, bliver ved med at være hurtig og har indbygget sikkerhed, der beskytter dine data.

En Chromebook til enhver opgave

Vælg mellem en række forskellige former og størrelser, bl.a. 2 i 1-Chromebooks og Chromebooks med aftageligt tastatur.

Få endnu mere fra hånden

Med kraftfulde nye Chromebooks, der er hurtige, stabile og fremragende til multitaskingformål.

Bevar altid forbindelsen

Hold forbindelsen, uanset hvor du er, med de nye computere med mobilforbindelser som f.eks. Acer Chromebook Spin 513.

Køb nu

Apps til arbejde og underholdning

Med apps fra nettet og Google Play Butik kan du øge din produktivitet, slippe kreativiteten løs og få bedre underholdning.

Skru op for produktiviteten

Få klaret dine opgaver med Microsoft® Word, Excel®, PowerPoint® og Google Workspace. Samarbejd ved hjælp af apps til videoopkald såsom Google Meet eller Zoom.

Slip kreativiteten løs

Rediger billeder med Adobe Lightroom, BeFunky og designapps som f.eks. Canva og Adobe Spark. Lav videoer med Clipchamp og WeVideo.

Spil dine yndlingsspil

Spil de bedste nye spil som f.eks. Cyberpunk 2077 på Stadia eller GeForce NOW. Og find dine yndlingsspil til mobilen såsom Stardew Valley i Play Butik.

Bliv underholdt

Slap af med videostreamingapps som f.eks. Netflix, Disney+ og YouTube. Hør dine yndlingsnumre på Spotify eller YouTube Music.

Microsoft, Excel og PowerPoint er registrerede varemærker, der tilhører Microsoft Corporation. Fungerer på Chromebooks, der understøtter Google Play Butik. Få flere oplysninger her. Yderligere funktioner er tilgængelige med et Microsoft 365-abonnement.

Chromebooks historie

For 10 år siden var langsom opstart, kluntet hardware og forstyrrende opdateringer helt normalt. Derfor satte Google sig for at designe en ny type computer, der var hurtig, sikker og brugervenlig, og som ikke forstyrrede brugerne med opdateringer.

* Henviser til lanceringer og datoer, som foregår i USA.

2010

CR-48 blev lanceret som et pilotprogram, der skulle give et indblik i fremtiden inden for primært skybaseret programmering.

2011

Acer og Samsung lancerede de første Chromebooks, som blev udviklet med fokus på hastighed, sikkerhed og brugervenlighed.

2012

Den nye Aura-brugerflade, der minder mere om en almindelig computer, skaber en bedre browseroplevelse. Den pris- og brugervenlige Samsung Chromebook 3-serie lanceres. Og den første Chromebox fra Samsung udgives.

2013

Chromebook Pixel med en skærm i 3:2-format leverer større og bedre billeder til endnu flere brugere.

2014

Chromebooks er med til at nytænke undervisningen for elever og undervisere og er den mest solgte enhed til skolebrug i USA. Og den første 2 i 1-Chromebook, Lenovo Thinkpad 11e Chromebook, udgives.

2015

Chromebook Pixel, der er den første computer med USB-C-teknologi, lanceres. Brugerne kan nu hurtigt overføre data og lynhurtigt oplade enheder.

2016

Google Play Butik lanceres på Chromebooks med adgang til tusindvis af apps for at hjælpe brugerne med at få mere fra hånden, slippe kreativiteten løs og blive underholdt.

2017

Chromebooks med den Google-designede Titan C-sikkerhedschip udgives for at beskytte enheder og brugernes identitet endnu bedre.

2018

Project Crostini gør det nemmere for udviklere at skabe og teste indbyggede apps (med support til Linux). Family Link udgives ligeledes for at hjælpe familier med at opstille sunde digitale spilleregler for børn.

2019

Chromebooks, der blev udviklet specifikt til moderne virksomheder, udgives for at give virksomhedsejere og deres ansatte mulighed for at drage fordel af Chromebooks hastighed, brugervenlighed og sikkerhed.

2020

Højtydende computere såsom HP C1030 Chromebook for Enterprise og Samsung Galaxy Chromebook udgives for at hjælpe brugerne med at få mere fra hånden. Chromebooks med aftageligt tastatur, f.eks. Lenovo Chromebook Duet med forbedret tabelttilstand, lanceres også.

2021 og fremefter

I løbet af det næste årti vil Chromebooks blive endnu mere avancerede, brugervenlige og nyttige, så alle fortsat kan få en optimeret computeroplevelse.

Intelligente oplevelser

Vi bruger kunstig intelligens og sensorteknologi til proaktivt at hjælpe brugere og skabe mere personligt tilpassede oplevelser.

Bevar forbindelsen

Vi udvikler flere enheder med mobilforbindelse, så det bliver nemmere at få tingene gjort, uanset hvor du er.

Arbejde helt uden problemer

Vi sørger for, at telefoner, tablets og computere fungerer bedre sammen, så du kan arbejde effektivt på alle dine enheder.

Altid sikker

Vi fortsætter med at skabe sikre brugeroplevelser og beskytte dine data på alle dine Google-enheder.

Vi ser frem til de næste 10 år