Chromebooks kan også benyttes af

personer med nedsat funktionsevne

Chromebooks har nyttige hjælpefunktioner, der er udviklet med et inkluderende design for øje og på baggrund af brugerfeedback, så personer med nedsat funktionsevne får de værktøjer, de kan bruge til at lære, spille og kommunikere.

Skærm og visuelt indhold

Udviklet for at forbedre synligheden af visuelt indhold

Personer, der er blinde eller har stærkt nedsat syn, kan bruge følgende funktioner for at få mest muligt ud af deres Chromebooks.

En kvinde sidder på en sofa og klapper sin førerhund

Byt om på farver

med en hurtig tastaturgenvej

Tilstanden Høj kontrast bytter om på farverne, så det bliver nemmere for folk med stærkt nedsat syn eller brugere, der arbejder i lyse omgivelser, at læse indholdet på skærmen. Den kan også reducere genskin på skærmen, så du får en mere behagelig oplevelse, uanset hvor du er. Aktivér tilstanden ved hjælp af genvejen Ctrl+søgetasten ( ) +H.

Prøv tilstanden Høj kontrast
En åben Chromebook viser startskærmen med standardkontrast. Når tilstanden Høj kontrast slås til, vises den samme Chromebook med ombyttede farver.
Lyd og tekstning

Funktioner udviklet til døve og hørehæmmede brugere

Chromebooks har funktioner, der gør det nemmere for døve og hørehæmmede brugere at bruge teknologi.

To kvinder har en tegnsprogssamtale om en artikel i et magasin.
Oplæsning

Værktøjer med talefeedback til personer med stærkt nedsat syn, eller som er ordblinde

Værktøjer til talefeedback på Chromebooks giver personer (især dem med stærkt nedsat syn eller dem, som er ordblinde) mulighed for at få mest muligt ud af teknologien.

En ældre person sidder i en blå sofa og skriver på en åben Chromebook, som ligger i vedkommendes skød. En stok ligger til venstre for personen.
Motor

Flere måder at angive oplysninger på

Personer, der er bevægelseshæmmede eller har nedsat bevægelighed i fingrene, kan bruge Chromebooks takket være de funktioner, der er udviklet til lige netop dem.

En person med langt hår og briller sidder i en kørestol ved et bord og kigger på en åben Chromebook på et kontor.

Skriv ved hjælp af din stemme med

Diktering

Funktionen Diktering på Chromebooks giver brugerne mulighed for at indsætte tekst i ethvert felt ved hjælp af stemmen. Diktering er særligt nyttigt for personer, der er bevægelseshæmmede eller har nedsat bevægelighed i fingrene, og andre, der har brug for at hvile fingrene. I indstillingerne for hjælpefunktioner på din Chromebook skal du vælge "Aktivér diktering (tal for at skrive)" under "Tastatur og tekstindtastning".

En åben Chromebook viser, hvordan funktionen Diktering fungerer.

Sådan aktiverer du

hjælpefunktionerne på Chromebooks

Trin 1

Gå til dine indstillinger

Trin 2

Gå til bunden af menuen, og vælg "Avanceret"

Trin 3

I sektionen "Hjælpefunktioner" skal du vælge "Administrer hjælpefunktioner" for at vælge de funktioner, du vil aktivere

En mere tilgængelig digital verden

Elev, der bruger en Chromebook

Google for Education

Selvom eleverne befinder sig i samme undervisningslokale, lærer de på forskellige måder. Derfor er Google for Education-produkter, herunder Chromebooks og Google Workspace for Education, udviklet med tilgængelighed for øje, så alle elever kan udnytte deres fulde potentiale.

Android-logo

Hjælpefunktioner i Android

Få flere oplysninger om hjælpefunktioner i Android.

David Tseng, Technical Lead for tilgængelighed i ChromeOS

Mød vores team

David Tseng, der er Technical Lead for tilgængelighed i ChromeOS, fortæller, hvordan han dedikeret sin karriere til at gøre det nemmere for personer med handicap at bruge teknologi.