Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με το Google My Business

 • Τι είναι το Εταιρικό προφίλ;

  Το δωρεάν Εταιρικό προφίλ στην Google βοηθάει την επιχείρησή σας να εμφανίζεται τις στιγμές που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία: όταν οι πελάτες αναζητούν την επιχείρησή σας, ή προϊόντα ή υπηρεσίες σαν αυτά που προσφέρετε, στην Αναζήτηση και τους Χάρτες Google. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google My Business, για να ενημερώσετε τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τον ιστότοπο, το ωράριο λειτουργίας και πολλά ακόμη, για να βοηθήσετε τους πελάτες να βρουν και να έρθουν σε επαφή με την επιχείρησή σας. Διατηρήστε το προφίλ σας ενημερωμένο με καινούργιες φωτογραφίες, ειδικές προσφορές και προωθήσεις, προκειμένου να παροτρύνετε τους πελάτες να επιλέξουν εσάς. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς η Google αντλεί πληροφορίες για την επιχείρησή σας.

 • Πώς το Google My Business με βοηθάει να προσεγγίσω περισσότερους πελάτες;

  Το Google My Business σάς δίνει τη δυνατότητα να προσελκύετε πελάτες και να αλληλεπιδράτε μαζί τους, όταν αυτοί αναζητούν την επιχείρησή σας στο Google. Το Εταιρικό προφίλ σάς προσφέρει παρουσία στην Αναζήτηση και τους Χάρτες Google, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να απαντάτε σε κριτικές, να δημοσιεύετε φωτογραφίες προϊόντων ή ειδικές προσφορές και να προσθέσετε/επεξεργάζεστε στοιχεία της επιχείρησής σας. Με τον ιστότοπο Google της επιχείρησής σας μπορείτε να παρουσιάζετε την επιχείρησή σας επαγγελματικά στο διαδίκτυο, εμφανίζοντας τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της επιχείρησής σας με όμορφο τρόπο. Το Insights δείχνει πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την αφοσίωση πελατών για καλύτερα αποτελέσματα, ενώ μπορείτε να προσελκύσετε μεγαλύτερη αφοσίωση, αλληλεπιδρώντας με τους πελάτες σας από την καρτέλα Πελάτες.

 • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Google My Business και προϊόντων όπως το Google Places για επιχειρήσεις, το Εταιρικό προφίλ στην Google, οι Καταχωρίσεις Google και οι Σελίδες επιχειρήσεων Google+;

  Το Google My Business σας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε την παρουσία της επιχείρησής σας στο Google. Με τον λογαριασμό σας Google My Business, μπορείτε να διαχειρίζεστε και να ενημερώνετε το Εταιρικό προφίλ σας, καθώς και να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο, ώστε να προσελκύετε και να αλληλεπιδράτε με περισσότερους πελάτες. Το Εταιρικό προφίλ του Google My Business περιλαμβάνει τα παλαιότερα προϊόντα Google Places για επιχειρήσεις, Καταχωρίσεις Google και Σελίδες επιχειρήσεων Google+.

 • Πόσο κοστίζει η χρήση του Google My Business;

  Μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν το Google My Business δωρεάν. Το εννοούμε. Μπορείτε, επίσης, να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του Google Ads για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, μεταβαίνοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google My Business αν έχω ήδη ιστότοπο;

  Ναι! Το δωρεάν Εταιρικό προφίλ στην Google συμπληρώνει τον ιστότοπό σας, προσφέροντας στον τρέχοντα ιστότοπο της επιχείρησής σας μεγαλύτερη προβολή στην Αναζήτηση και τους Χάρτες Google. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας στο Εταιρικό προφίλ σας.

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Google My Business ακόμα και αν η επιχείρησή μου δεν διαθέτει βιτρίνα;

  Ναι! Είτε η επιχείρησή σας έχει έδρα το σπίτι είτε καλύπτει μια περιοχή εξυπηρέτησης, μπορείτε να καταχωρίσετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας, ώστε να εμφανίζεται στο Google με ή χωρίς φυσική διεύθυνση.

 • Γιατί χρειάζεται να επαληθεύσω την επιχείρησή μου;

  Καλή ερώτηση! Η επαλήθευση μάς επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι είστε ο νόμιμος κάτοχος της επιχείρησης, προκειμένου να έχετε δικαίωμα διαχείρισης του Εταιρικού προφίλ στην Google. Η ασφάλειά σας είναι σημαντική για εμάς και δεν θα θέλαμε κανείς άλλος πέρα από εσάς να ενημερώνει το Εταιρικό προφίλ σας.

 • Πώς μπορώ να επαληθεύσω την επιχείρησή μου;

  Είναι εύκολο: Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, μπορείτε να επαληθεύσετε την ιδιοκτησία τηλεφωνικώς, μέσω γραπτού μηνύματος ή υποβάλλοντας αίτημα και λαμβάνοντας μια ταχυδρομική κάρτα στη διεύθυνσή σας από την Google. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να επαληθεύσετε την επιχείρησή σας εδώ.

 • Πώς μπορώ να αποκτήσω μια επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

  Μπορείτε να αποκτήσετε μια επαγγελματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το όνομα τομέα της εταιρείας σας. Η συγκεκριμένη διεύθυνση θα έχει τη μορφή you@yourcompany, ενώ μπορεί να χρησιμοποιείται από εσάς και όλα τα μέλη της ομάδας σας σε συνδυασμό με το Gmail μέσω του Google Workspace, ενός άλλου εργαλείου για επιχειρήσεις που προσφέρεται από την Google. Με τις επαγγελματικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των πελατών και να δημιουργήσετε ψευδώνυμα διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (όπως help@yourcompany και sales@yourcompany), προκειμένου να απαντάτε στις ερωτήσεις των πελατών. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την απόκτηση μιας προσαρμοσμένης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το Google Workspace.