Gmailin ohjelmakäytännöt

Alla olevat ohjelmakäytännöt koskevat Gmailia. Käytäntöjen tehtävänä on taata Gmailin käyttäjille miellyttävä käyttökokemus.

Jos käytät Gmailia kuluttajatilillä (esim. @gmail.com), lue lisää myös Googlen käyttöehdoista. Jos käytät työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta saamaasi tiliä, voidaan soveltaa ehtoja, jotka perustuvat organisaatiosi ja Googlen väliseen sopimukseen tai muihin käytäntöihin. Järjestelmänvalvojasi voi mahdollisesti antaa lisätietoja.

Pyrimme estämään väärinkäyttötapaukset, jotka vaikeuttavat näiden palvelujen tarjoamista. Siksi edellytämme, että kaikkien käyttäjien on noudatettava alla olevia käytäntöjä, jotta voimme saavuttaa asettamamme tavoitteen. Kun saamme ilmoituksen mahdollisesta käytäntörikkomuksesta, tarkistamme sisällön ja saatamme ryhtyä toimenpiteisiin käyttäjän kohdalla. Voimme esimerkiksi rajoittaa Googlen tuotteiden käyttöoikeutta tai lakkauttaa sen. Jos tilisi on poistettu käytöstä mielestäsi virheellisesti, seuraa tämän sivun ohjeita.

Saatamme ryhtyä toimenpiteisiin tileillä, jotka ylittävät tallennustilakiintiön. Saatamme esimerkiksi kieltää viestien lähettämisen tai vastaanottamisen, jos ylität tallennustilakiintiösi. Saatamme myös poistaa sisältöä tililtäsi, jos et pienennä tallennustilaasi tai osta riittävästi lisätallennustilaa. Lue lisää tallennustilakiintiöistä täältä.

Tarkista ajoittain, onko käytäntöjä päivitetty.

Ilmoita väärinkäytöstä

Jos uskot tilin rikkoneen ohjelmakäytäntöjämme, voit ilmoittaa siitä monella tapaa:

Lue alla olevista käytännöistä, miten määrittelemme väärinkäytön. Google voi poistaa käytöstä ne tilit, jotka rikkovat käytäntöjä. Jos tilisi on poistettu käytöstä virheellisesti, seuraa tämän sivun ohjeita.

Tilin käyttämättömyys

Käytä tuotetta, jotta tilisi pysyy aktiivisena. Aktiivisuudeksi katsotaan mm. tuotteen tai sen sisällön käyttämistä vähintään joka toinen vuosi. Saatamme ryhtyä toimenpiteisiin tileillä, joita ei käytetä, ja esimerkiksi poistaa viestisi tuotteesta. Lue lisää täältä.

Roskaposti ja joukkoviestit

Gmailia ei saa käyttää roskapostin tai ei‑toivotun kaupallisen postin lähettämiseen.

Gmailia ei saa käyttää sellaisten sähköpostiviestien lähettämiseen, jotka rikkovat Yhdysvaltain CAN-SPAM-lakia tai jotakin muuta sovellettavissa olevaa roskapostin lähettämiseen liittyvää lakia. Gmaililla ei saa myöskään lähettää todentamattomia sähköpostiviestejä avointen kolmansien osapuolten palvelinten kautta. Muiden henkilöiden sähköpostiosoitteita ei myöskään saa jakaa ilman kyseisten henkilöiden suostumusta.

Gmailin käyttöliittymää ei saa määrittää lähettämään, poistamaan tai suodattamaan viestejä automaattisesti tavalla, joka voi johtaa muita käyttäjiä harhaan tai huijata heitä.

Muista, että viestin vastaanottajan käsitys "ei-toivotuista" tai "turhista" sähköposteista saattaa poiketa omasta käsityksestäsi. Harkitse tarkkaan, ennen kuin lähetät sähköpostia suurelle määrälle vastaanottajia yhdellä kertaa, vaikka vastaanottajat olisivatkin aikaisemmin hyväksyneet viestiesi vastaanottamisen. Kun Gmailin käyttäjät merkitsevät viestejä roskapostiksi, roskapostijärjestelmämme luokittelevat lähettämäsi viestit todennäköisesti roskapostiksi myös jatkossa.

Useiden Gmail-tilien luominen ja käyttö

Älä luo tai käytä useita tilejä Googlen käytäntöjen rikkomiseen tai Gmailin tilirajoitusten, suodatinten tai muiden tiliäsi koskevien rajoitusten kiertämiseen. (Jos esimerkiksi toinen käyttäjä on estänyt tililtäsi saapuvat viestit tai Gmail-tilisi on poistettu käytöstä väärinkäytön takia, älä luo toista tiliä vastaavanlaista toimintaa varten.)

Gmail-tilejä ei saa luoda automaattisesti. Niitä ei saa myöskään ostaa, myydä, vaihtaa tai jälleenmyydä muille osapuolille.

Haittaohjelmat

Gmailia ei saa käyttää virusten, haittaohjelmien, matojen, vikojen, troijalaisten tai vioittuneiden tiedostojen jakamiseen tai muuhun tiedostoja vahingoittavaan tai petolliseen toimintaan. Gmailia ei saa myöskään käyttää tavalla, joka vahingoittaa tai häiritsee Googlen tai muiden tahojen verkkojen, palvelinten tai muun infrastruktuurin toimintaa.

Petokset, tietojenkalastelu ja muu harhaanjohtava toiminta

Toisen henkilön Gmail-tiliä ei saa käyttää ilman kyseisen henkilön nimenomaista lupaa.

Gmailia ei saa käyttää tietojenkalasteluun. Älä pyydä tai kerää arkaluontoisia tietoja, kuten salasanoja, pankkitietoja tai henkilötunnuksia.

Älä lähetä viestejä, joiden tarkoitus on muiden huijaaminen tai harhaanjohtaminen, äläkä huijaa muita käyttäjiä jakamaan tietojaan väärin perustein. Tällaista on esimerkiksi toisena henkilönä esiintyminen tai jonkin yrityksen tai yhteisön puolesta esiintyminen siten, että tarkoituksena on huijata muita henkilöitä tai johtaa heitä harhaan.

Lasten turvallisuus

Google ei hyväksy lainkaan kuvia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Jos tällaista sisältöä havaitaan, ilmoitamme siitä Yhdysvaltojen lain edellyttämällä tavalla National Center for Missing and Exploited Children ‑järjestölle. Voimme lisäksi ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin, kuten lopettaa tapaukseen liittyvät Gmail-tilit.

Google kieltää Gmailin käyttämisen lasten houkutteluun eli toimintaan, jonka tarkoituksena on muodostaa yhteys lapseen, vähentää tämän estoja ja valmistella tätä seksuaaliseen hyväksikäyttöön, ihmiskauppaan tai muuhun hyväksikäyttöön.

Jos uskot, että lapsi on vaarassa joutua tai on joutunut seksuaalisen tai muun hyväksikäytön tai ihmiskaupan kohteeksi, ota heti yhteyttä paikallisiin viranomaisiin.

Jos olet jo ilmoittanut asiasta viranomaisille ja tarvitset edelleen apua tai pelkäät, että lapseen kohdistuu tai on kohdistunut vaarantavaa käytöstä Gmailissa, voit ilmoittaa tästä toiminnasta Googlelle tällä lomakkeella. Muista, että voit aina estää henkilöt, joiden kanssa et halua olla yhteydessä Gmailissa.

Tekijänoikeudet

Noudata tekijänoikeuslainsäädäntöä. Muiden immateriaalioikeuksia (mukaan lukien patentteja, tavaramerkkejä, liikesalaisuuksia ja muita omistusoikeuksia) ei saa loukata. Myöskään toisia henkilöitä ei saa rohkaista tai kannustaa immateriaalioikeuksien rikkomiseen. Voit ilmoittaa tekijänoikeusrikkomuksesta Googlelle tällä lomakkeella.

Ahdistelu

Gmailia ei saa käyttää toisten ahdisteluun, pelotteluun tai uhkailuun. Jos havaitsemme, että Gmailia käytetään tällaiseen toimintaan, tapaukseen liittyvät tilit voidaan poistaa käytöstä.

Laiton toiminta

Noudata lakeja. Gmailia ei saa käyttää laittomaan toimintaan tai sen edistämiseen tai organisointiin.