Ylläpidä

Vastauksia kysymyksiisi Yritysprofiilista

Usein kysyttyjä kysymyksiä Yritysprofiilista

Yritysprofiilisi on maksuton työkalu, jonka avulla otat ohjat käsiisi sen suhteen, miten yrityksesi näkyy Google Haussa ja Mapsissa. Yritysprofiilisi kautta voit olla yhteydessä asiakkaisiin, julkaista päivityksiä, esitellä tuotteitasi ja palvelujasi, ottaa vastaan verkkotilauksia ja paljon muuta.

Lue lisää siitä, miten Google hankkii tietoja yrityksestäsi

Kyllä, Yritysprofiilin luominen Googlessa on maksutonta. Luo maksuton profiili, niin voit hoitaa yrityksesi asioita Google Hausta ja Mapsista sekä tavoittaa lisää asiakkaita.

Voit ylläpitää Yritysprofiiliasi mobiililaitteella lataamalla Google Maps ‑sovelluksen. Tietokoneella ylläpito onnistuu suoraan Google Haun kautta selaimella.

Lue lisää profiilin päivittämisestä Haussa ja Mapsissa

Kyllä, voit luoda profiilin, vaikka yritykselläsi ei olisi fyysistä osoitetta, kunhan olet henkilökohtaisesti tekemisissä asiakkaiden kanssa. Voit myös luoda profiilin, jos sinulla on hybridiyritys, joka palvelee asiakkaita yritysosoitteessasi ja käy asiakkaiden luona tai toimittaa heille tuotteita. Voit luoda profiilin myös, jos sinulla on paikallinen palveluyritys, joka käy asiakkaiden luona tai toimittaa heille tuotteita muttei palvele asiakkaita yritysosoitteessa. Tällainen voi olla esimerkiksi putkiasennus‑ tai siivouspalvelu.

Lue lisää profiilin omistajaksi ilmoittautumisesta ja todentamisesta, jos sinulla on paikallinen palveluyritys

Kyllä, maksuton Yritysprofiili täydentää sivustoasi tuomalla nykyiselle sivustollesi enemmän näkyvyyttä Google Haussa ja Google Mapsissa.

Useimmat yritykset todentavat omistajuuden puhelimitse, tekstiviestitse tai pyytämällä Googlea lähettämään postikortin osoitteeseensa.

Lue lisää yrityksen todentamisesta

Todennuksen avulla vahvistamme, että olet yrityksen oikea omistaja ja että sinulla on oikeus hallinnoida Yritysprofiiliasi. Turvallisuutesi on meille tärkeää, emmekä halua kenenkään muun kuin sinun ja valtuuttamiesi ylläpitäjien tehdä muutoksia profiiliisi.

Voit näyttää yritysprofiilissasi määritteiden avulla, että tarjoat palveluita sekä paikan päällä että verkossa.

Lue, miten kerrot asiakkaille verkossa tarjoamistasi palveluista

Kyllä, voit vastata arvosteluihin, kun olet kirjautuneena tilillesi. Kun vastaat arvosteluun, vastauksesi näkyy Google Haussa ja Mapsissa asiakkaan arvostelun alapuolella Vastaus yrityksen omistajalta ‑kohdassa.

Lisätietoja arvosteluihin vastaamisesta

Kyllä. Jos yrityksesi tarjoaa tiettyjä palveluita normaalien aukioloaikojen ulkopuolella (sillä on esimerkiksi erilliset aukioloajat riskiryhmille, kotiinkuljetukselle tai noutopalvelulle), voit määrittää lisäaukioloaikoja poikkeavien aukioloaikojen sijaan.

Lue ohjeet lisäaukioloaikojen määrittämiseen

Määritteiden avulla kerrot asiakkaille, tarjoatko esimerkiksi ruokailua paikan päällä, noutoa oven edestä tai muita palveluita. Voit myös ilmoittaa, onko yrityksessä käytössä turvallisuuteen liittyviä varotoimia, eli onko tiloissa maskipakko, mitataanko henkilökunnalta kuume tai desinfioidaanko pinnat käyntien välissä. Lue lisää yrityksen määritteiden lisäämisestä ja muokkaamisesta.

Lue lisää määritteiden muokkaamisesta

Päivitä ruokalista, kun olet muuttanut tarjolla olevia ruokia tai jos sinulla on erikoistarjouksia, joilla houkuttelet asiakkaita. Kirjaudu Yritysprofiiliisi päivittääksesi ruokalistan. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Tiedot > Ruokalista. Muokkaa tai lisää kohteita.

Lue lisää ruokalistan päivittämisestä

Nyt voit päivittää Yritysprofiilisi tietoja suoraan Google Haussa tai Mapsissa. Aloita kirjautumalla Google-tilillesi, jota käytit yrityksesi todentamiseen. Napauta Google Mapsissa profiilikuvaasi mobiilisovelluksen oikeasta yläkulmasta ja valitse Oma yritysprofiili, niin saat nämä työkalut käyttöösi. Etsi Google Hausta yrityksesi nimellä tai hakusanalla "yritykseni", jos haluat päivittää profiilisi.

Lue lisää profiilin päivittämisestä Hausta ja Mapsista

Google Places for Business, Google-yritystiedot ja Google+-yrityssivut on korvattu Yritysprofiililla.

Kyllä. Huippukumppanit-ohjelma nostaa esille sellaisia kumppaneita, jotka tuottavat Google My Businessin kauppiasyhteisölle arvokkaita palveluita.

Lue lisää huippukumppaneista

Tarjoamme työkaluja avuksi kaikenlaisten yritysten menestykseen ja kasvuun. Tarjoamme esimerkiksi yksilöllisiä neuvoja ja kehitämme työnkulkua.

Tutustu muihin työkaluihin

Voit tavoittaa Google Adsin avulla enemmän asiakkaita. Google Ads tuo asiakkaat luoksesi riippumatta siitä, mitä myyt.

Lue lisää Google Adsin käytöstä

Liity keskusteluun

Ylläpidä