Odgovori na sva vaša pitanja vezana uz Google My Business

 • Što je profil tvrtke?

  Vaš besplatni profil tvrtke na Googleu pomaže vašoj tvrtki da se prikaže klijentima onda kada je to najvažnije: u trenutku kada na Google pretraživanju i Kartama traže vašu tvrtku ili proizvode i usluge poput onih koje nudite. Prijavite se na svoj Google My Business račun kako biste ažurirali svoju adresu, telefonski broj, web-lokaciju, radno vrijeme i više te pomogli klijentima da pronađu vašu tvrtku i povežu se s njim. Neka vaš profil bude ažuriran s novim fotografijama, posebnim ponudama i promocijama kako biste olakšali korisnicima da odaberu vašu tvrtku. Saznajte više o tome kako Google prikuplja informacije o vašoj tvrtki.

 • Kako mi Google My Business pomaže da privučem više klijenata?

  Google My Business daje vam mogućnost da privučete klijente i stupite u interakciju s njima kada pretražuju vašu tvrtku na Googleu. Profil vaše tvrtke daje vam prisutnost na Google pretraživanju i Kartama te vam omogućuje da odgovorite na recenzije, objavite fotografije proizvoda ili posebnih ponuda te dodate/uredite podatke o tvrtki. Vaša web-lokacija tvrtke na Googleu omogućuje vam da profesionalno predstavite svoju tvrtku online i na prekrasan način prikažete svoje fotografije i podatke o tvrtki. Uvidi vam pokazuju kako možete optimizirati angažman s klijentima za bolje rezultate, a više angažmana možete potaknuti stupajući u interakciju s klijentima putem kartice Klijenti.

 • Koja je razlika između Google My Businessa i usluga kao što su Google mjesta za tvrtke, Profila tvrtke na Googleu, Google profila, Google+ poslovnih stranica?

  Google My Business omogućuje vam da iskoristite prednost prisustva vaše tvrtke na Googleu. Uz Google My Business račun možete upravljati profilom tvrtke i ažurirati ga te izraditi web-lokaciju kako biste privukli više klijenata i stupili u interakciju s njima. Profil tvrtke Google My Businessa obuhvaća ono što je nekoć bilo poznato kao Google mjesta za tvrtke, Google profili i Google+ poslovne stranice.

 • Kolika je cijena usluge Google My Business?

  Svatko može besplatno upotrebljavati Google My Business, uistinu. Također možete saznati više o upotrebi Google Adsa za poboljšanje svog poslovanja tako da posjetite ovu web-lokaciju.

 • Trebam li koristiti Google My Business ako već imam web-lokaciju?

  Da! Vaš besplatni Google Business profil nadopunjuje vašu web-lokaciju dodavanjem veće vidljivosti trenutačnoj web-lokaciji vaše tvrtke na Google pretraživanju i Google kartama. Možete čak i dodati poveznicu na svoju web-lokaciju na profil vaše tvrtke.

 • Mogu li upotrebljavati Google My Business iako nemam fizičku trgovinu?

  Da! Bez obzira na to radite li od kuće ili pružate uslužnu djelatnost, možete dodati podatke o svojoj tvrtki na način da se na Googleu prikazuju s fizičkom adresom ili bez nje.

 • Zašto trebam potvrditi svoju tvrtku?

  Odlično pitanje! Verifikacija nam omogućuje da potvrdimo da ste vi stvarni vlasnik tvrtke, tako da vi imate dopuštenje za upravljanje profilom tvrtke na Googleu. Vaša nam je sigurnost važna i ne želimo da netko drugi može ažurirati profil vaše tvrtke.

 • Kako mogu potvrditi svoju tvrtku?

  To je jednostavno: za većinu tvrtki vlasništvo možete potvrditi putem telefona, SMS-a ili tako da zatražite i primite pismo na svoju adresu od Googlea. Više informacija o tome kako potvrditi svoju tvrtku možete saznati ovdje.

 • Kako dobiti poslovnu e-adresu?

  Poslovnu e-adresu s nazivom domene svoje tvrtke, npr. vi@vasatvrtka, možete dobiti za sebe i sve u svojem timu uz Gmail iz Google Workspacea, još jednog Googleovog poslovnog alata. Poslovna e-adresa pomaže u stvaranju korisničkog povjerenja te vam omogućuje izradu zamjenskih e-adresa kao što su pomoc@vasatvrtka i prodaja@vasatvrtka kako biste mogli odgovoriti na korisničke upite. Saznajte više o dobivanju prilagođene e-adrese uz Google Workspace.