Upravljaj odmah

Odgovori na vaša pitanja o Profilu tvrtke

Česta pitanja o profilu tvrtke

Profil tvrtke besplatan je alat koji vam omogućuje da preuzmete kontrolu nad tim kako se vaša tvrtka prikazuje na Google pretraživanju i Kartama. Pomoću Profila tvrtke možete se povezati s klijentima, objavljivati novosti, prikazivati svoje proizvode i usluge, prihvaćati online narudžbe i dr.

Saznajte više o tome kako Google dolazi do podataka o vašoj tvrtki

Da, izrada profila tvrtke na Googleu je besplatna. Izradite svoj profil bez dodatnog troška i moći ćete upravljati tvrtkom putem Google pretraživanja i Karti da biste dosegnuli više korisnika.

Profilom svoje tvrtke možete upravljati na mobilnom uređaju pomoću aplikacije Google karte. Na računalu profilom možete upravljati izravno na Google pretraživanju u pregledniku.

Saznajte više o ažuriranju profila putem Pretraživanja i Karata

Da, možete imati profil ako vaša tvrtka nema fizičku adresu, ali stupate u osobni kontakt s klijentima. Profil možete imati i ako ste vlasnik hibridne tvrtke koja klijente prima na adresi tvrtke, posjećuje klijente ili im izravno isporučuje usluge/proizvode. Profil možete imati i ako se vlasnik tvrtke koja pruža usluge na lokaciji korisnika te koja posjećuje klijente ili im izravno isporučuje usluge/proizvode, ali ih ne prima na adresu tvrtke, na primjer tvrtka za čišćenje ili vodoinstalateri.

Saznajte kako položiti pravo na profil i potvrditi ga ako ste vlasnik tvrtke koja pruža usluge na lokaciji korisnika

Da, profil tvrtke nadopunjava web-lokaciju vaše tvrtke tako da joj omogućuje veću vidljivost na Google pretraživanju i Kartama.

Većina tvrtki potvrđuje vlasništvo putem telefona, SMS-a ili slanjem zahtjeva Googleu i primanjem razglednice na adresu.

Saznajte više o potvrdi tvrtki

Potvrdom možemo utvrditi jeste li zakonski vlasnik tvrtke i dati vam dopuštenje za upravljanje profilom tvrtke. Vaša nam je sigurnost važna. Ažuriranje profila omogućit ćemo samo vama i odobrenim upraviteljima.

Na profilu svoje tvrtke pomoću atributa možete pokazati da nudite usluge i osobno i online.

Saznajte više o prikazivanju svojih online usluga

Da, na recenzije možete odgovoriti nakon prijave na svoj račun. Kad odgovorite na recenziju, vaš će se odgovor prikazati ispod klijentove recenzije na Google pretraživanju i Kartama s oznakom Odgovor vlasnika.

Saznajte više o odgovoru na recenzije

Da. Ako vaša tvrtka ima specifično radno vrijeme za pružanje određenih usluga (npr. radno vrijeme za starije osobe ili radno vrijeme za dostavu i isporuku za van), možete postaviti dodatno radno vrijeme umjesto posebnog radnog vremena.

Saznajte kako postaviti dodatno radno vrijeme

Koristite atribute da biste klijentima pokazali koje usluge nudite, primjerice "Konzumacija u lokalu" ili "Preuzimanje na ulici". Možete naznačiti i sigurnosne mjere koje je vaša tvrtka primijenila, primjerice "Maska je obavezna", "Osoblju se mjeri temperatura" ili "Površine se dezificiraju između posjeta". Saznajte više o tome kako dodati ili urediti atribute svoje tvrtke.

Saznajte više o uređivanju atributa

Ažurirajte jelovnik kada promijenite ponudu jela ili uvedete posebne ponude ili popuste za privlačenje kupaca. Da biste ažurirali jelovnik, prijavite se na profil tvrtke. U izborniku slijeva kliknite Informacije > Jelovnik. Zatim uredite ili dodajte stavke.

Saznajte više o ažuriranju jelovnika

Profil tvrtke sada možete ažurirati izravno na Google pretraživanju i Kartama. Za početak se prijavite Google računom pomoću kojeg ste potvrdili svoju tvrtku. U mobilnoj aplikaciji Google karti dodirnite svoju profilnu sliku u gornjem desnom kutu i odaberite opciju Profil vaše tvrtke da biste pristupili tim alatima. Na Google pretraživanju potražite svoju tvrtku po nazivu ili pretražite pojam "moja tvrtka" da biste ažurirali svoj profil.

Saznajte više o ažuriranju profila putem Pretraživanja i Karti

Profil tvrtke zamijenio je Google Places for Business, Google Listings i Google+ Business stranice.

Da. Naš program istaknutih partnera ističe partnere koji pružaju korisne usluge široj zajednici trgovaca na Google My Businessu.

Saznajte više o našim istaknutim partnerima

Od pružanja prilagođenih savjeta do poboljšanja tijeka rada, pružamo alate koji će svim vrstama tvrtki pomoći da procvjetaju i rastu.

Otkrivanje dodatnih alata

Možete koristiti Google Ads da biste dosegnuli više klijenata. Google Ads privlači klijente u vašu tvrtku, što god da prodajete.

Saznajte više o upotrebi Google Adsa

Pridružite se razgovoru

Upravljaj odmah