Wat is er nieuw op Chromebook?

Chromebooks worden automatisch geüpdatet zodat je altijd over de nieuwste functies beschikt en je software up-to-date en snel blijft. Hier volgen enkele belangrijke punten uit recente updates.

Scan documenten met je camera

Je kunt nu documenten scannen met de camera van je Chromebook. De camera herkent en fotografeert je documenten en snijdt ze bij, allemaal automatisch. Je kunt ze dan opslaan als pdf of als afbeelding. Open gewoon de Camera-app van je Chromebook en selecteer de knop Scannen om aan de slag te gaan.

Natuurlijke stemmen voor Selecteer om uitgesproken te worden

Misschien gebruik je Selecteer om uitgesproken te worden al om tekst hardop te laten voorlezen op Chromebooks. Je kunt nu kiezen uit verschillende meer natuurlijk klinkende stemmen waardoor gesproken tekst vloeiender klinkt en makkelijker te begrijpen is. Dit is bijvoorbeeld handig voor mensen met dyslexie, slechtziendheid of andere problemen met geschreven tekst. Selecteer je voorkeursstem in de toegankelijkheidsinstellingen.

Deel je browsertabbladen makkelijk in bureaus in

Je kunt nu makkelijker zien welke Chrome-browservensters bij hetzelfde virtuele bureau horen en tabbladen meteen bij de eerste poging op de juiste plek in een ander venster zetten. Klik gewoon met de rechtermuisknop op het browsertabblad en selecteer Tabblad verplaatsen naar ander venster. Je ziet dan je vensters gegroepeerd per virtueel bureau.

Deel je browsertabbladen makkelijk in bureaus in

Wil je
overstappen?

Overstappen vanaf een Mac of Windows-computer stelt niet veel meer voor dan even inloggen. In drie eenvoudige stappen staan je bestanden en foto's klaar op je nieuwe Chromebook.