Wat is er nieuw op Chromebook?

Chromebooks worden automatisch geüpdatet* zodat je altijd over de nieuwste functies beschikt en je software up-to-date en snel blijft. Hier volgen enkele belangrijke punten uit recente updates.

*Op g.co/chromeosupdates/nl/ kun je zien hoelang een apparaat in aanmerking komt voor updates.

Koppel je apparaten razendsnel

Via Snel koppelen kun je met één tik een nieuwe bluetooth-hoofdtelefoon koppelen. Als je Chromebook een nieuwe, geschikte hoofdtelefoon in de buurt herkent, krijg je automatisch een instelprompt. En als je al een hoofdtelefoon hebt ingesteld op je Android-telefoon, is die ook klaar voor gebruik op je laptop.

Koppel je apparaten razendsnel

Vind snel speciale tekens en voeg ze toe

Het is nu nog makkelijker om symbolen, tekens en emoticons toe te voegen aan een gesprek, document of ander tekstveld op een Chromebook. Gebruik gewoon de sneltoets (Alles-knop of toets + Shift + spatiebalk) om de uitgebreide selectietool voor iconen te openen. Scroll of gebruik de zoekbalk om snel het perfecte speciale teken of een geschikte emoticon te vinden.

Beheer spraakopdrachten gemakkelijker

Mischien gebruik je al handige spraakopdrachten om tekst te dicteren en te bewerken op je Chromebook. We bieden je nog meer flexibiliteit bij hoe je je spraakopdrachten kunt formuleren. Als je bijvoorbeeld de tekstcursor naar de volgende regel wilt verplaatsen, kun je 'verplaats volgende regel' of 'een regel omlaag' zeggen. Schakel Dicteren onder Instellingen in om deze opdracht en andere opdrachten uit te proberen.

Beheer spraakopdrachten gemakkelijker

Ontdek meer over een afbeelding met Google Lens

Probeer nieuwe functies in de Chrome-browser. Google Lens helpt je zoeken naar wat je ziet. Klik in de Chrome-browser met de rechtermuisknop op een afbeelding en selecteer 'Afbeelding zoeken met Google'. Je kunt dan bijvoorbeeld vergelijkbare artikelen vinden die je kunt kopen, planten en dieren identificeren of naar de afbeeldingsbron zoeken.

Ontdek meer over een afbeelding met Google Lens

Wil je
overstappen?

Overstappen vanaf een Mac of Windows-computer stelt niet veel meer voor dan even inloggen. In drie eenvoudige stappen staan je bestanden en foto's klaar op je nieuwe Chromebook.