Wat is er nieuw op Chromebook?

Chromebooks worden automatisch geüpdatet* zodat je altijd over de nieuwste functies beschikt en je software up-to-date en snel blijft. Hier volgen enkele belangrijke punten uit recente updates.

*Op g.co/chromeosupdates/nl/ kun je zien hoelang een apparaat in aanmerking komt voor updates.

Vergroot je productiviteit met bureaus

Je kunt nu een compleet virtueel bureau (inclusief alle vensters en apps) opslaan en sluiten. Ideaal wanneer je even pauze wilt of aan iets anders moet werken. Als je klaar bent om weer naar je bureau te gaan, kun je het opgeslagen bureau met één tik weer openen. En als je helemaal klaar bent, kun je alle vensters in een bureau in één keer definitief sluiten.

Makkelijkere manieren om je virtuele toetsenbord te gebruiken

Heb je een Chromebook met touchscreen? Dan kun je nu nog makkelijker typen wat je wilt met het nieuw ontworpen virtuele toetsenbord. Tik gewoon op de nieuwe headerbalk om tussen talen te schakelen, de emoji-bibliotheek te openen of de handschrifttool te gebruiken.

Beheer je belangrijke bestanden zonder zorgen

Als je iets verwijdert in het gedeelte Mijn bestanden van de app Bestanden, vind je dit nu terug in het nieuwe Prullenbak-gedeelte, in plaats van dat het item definitief van je Chromebook wordt verwijderd. Op die manier kun je items binnen 30 dagen na verwijdering weer terugzetten als je van gedachten bent veranderd. In de app Bestanden zie je links het gedeelte Prullenbak waarin je items kunt bekijken en herstellen of de prullenbak kunt leegmaken.

Beheer je belangrijke bestanden zonder zorgen

Wil je
overstappen?

Overstappen vanaf een Mac of Windows-computer stelt niet veel meer voor dan even inloggen. In drie eenvoudige stappen staan je bestanden en foto's klaar op je nieuwe Chromebook.