Wat is er nieuw op Chromebook?

Chromebooks worden automatisch geüpdatet*, zodat je altijd over de nieuwste functies beschikt en je software up-to-date en snel blijft. Hier volgen enkele belangrijke punten uit recente updates.

*Op g.co/chromeosupdates/nl/ kun je zien hoelang een apparaat in aanmerking komt voor updates.

Een geschikte gif vinden en toevoegen

Heb je soms moeite om de perfecte gif te vinden waarmee je je kunt uitdrukken? Nu kun je makkelijk gifjes toevoegen aan een gesprek, document of een ander tekstveld op Chromebooks. Gebruik de sneltoetsen (Alles-knop  of + Shift + spatiebalk) om de selectietool voor iconen te openen. Emoji's en speciale tekens waren al te vinden op de zoekbalk of door te scrollen, maar nu kun je ook snel zoeken naar dat ene perfecte gifje.

Makkelijk multitasken dankzij de functie Klembordgeschiedenis

Het is nu nog makkelijker om meerdere items tegelijk te kopiëren en te plakken op een Chromebook.  Klemborditems zijn rechtstreeks via contextmenu's te openen, maar ook via sneltoetsen (Alles-knop of + V). Daarnaast vind je in de lijst met klembordgeschiedenis ontwerpverbeteringen en extra content, zoals meer informatie en details over gekopieerde items. Op die manier kun je makkelijk plakken wat je wilt en waar je dat wilt.

Makkelijk multitasken dankzij de functie Klembordgeschiedenis

Slimmere batterij. Langere levensduur.

Dankzij Aangepast opladen gaat je batterij in de loop van de tijd langer mee doordat de batterij minder lang 100% opgeladen blijft als de Chromebook is aangesloten. Je Chromebook leert wat je oplaadgewoonten zijn om te zorgen dat de batterij langer meegaat. Wil je weten of je Chromebook deze nieuwe functie al heeft? Ga dan naar Instellingen en zoek naar de schakelaar Aangepast opladen.

Slimmere batterij. Langere levensduur.

Wil je
overstappen?

Overstappen vanaf een Mac of Windows-computer stelt niet veel meer voor dan even inloggen. In drie eenvoudige stappen staan je bestanden en foto's klaar op je nieuwe Chromebook.