Wat is er nieuw op Chromebook?

Chromebooks worden automatisch geüpdatet zodat je altijd over de nieuwste functies beschikt en je software up-to-date en snel blijft. Hier volgen enkele belangrijke punten uit recente updates.

Snel bestanden delen met Dichtbij delen

Deel bestanden snel en beveiligd tussen je Chromebook en andere Chrome OS- of Android-apparaten met Dichtbij delen. Je kunt bestanden sturen en ontvangen zonder je contactgegeven op te geven, zodat je gegevens en bestanden privé blijven. Ga aan de slag door naar je instellingen  te gaan en Dichtbij delen aan te zetten.

Snel bestanden delen met Dichtbij delen

Antwoorden automatisch bekijken

Misschien gebruik je de Launcher al om bijvoorbeeld naar apps, bestanden of resultaten op Google te zoeken. Je kunt er nu ook automatisch antwoorden in vinden, zoals eenvoudige berekeningen of weersinformatie, zonder dat je een nieuw browservenster hoeft te openen. Probeer het eens uit door op de Alles-knop ( of ) te drukken en 'weer' in de zoekbalk te typen.

Antwoorden automatisch bekijken

Meldingen krijgen met app-badges

Check in één oogopslag welke apps je aandacht vereisen. Als je een kleine ronde badge op een app-icoon ziet, geeft dit aan dat de app actieve meldingen heeft of dat er iets nieuws is dat je kunt bekijken. Je kunt deze badges uitzetten door naar Snelle instellingen te gaan en op Meldingen te klikken.

Problemen oplossen in een handomdraai

Met de nieuwe app Diagnostische gegevens los je makkelijk problemen met je Chromebook op. Je kunt de status van de batterij, de CPU en het geheugen van je laptop checken en tests uitvoeren. Als je merkt dat je batterij sneller leegraakt dan verwacht, kun je rechtstreeks vanuit de app de batterijstatus checken. Probeer het nu uit door op de Alles-knop ( of ) te drukken en naar 'Diagnostische gegevens' te zoeken.

Wil je
overstappen?

Overstappen vanaf een Mac of Windows-computer stelt niet veel meer voor dan even inloggen. In drie eenvoudige stappen staan je bestanden en foto's klaar op je nieuwe Chromebook.