Wat is er nieuw op Chromebook?

Chromebooks worden automatisch geüpdatet zodat je altijd over de nieuwste functies beschikt en je software up-to-date en snel blijft. Hier volgen enkele belangrijke punten uit recente updates.

Maak je cursor magenta

Je kunt nu de kleur van de cursor aanpassen om deze beter zichtbaar te maken en je Chromebook een persoonlijk tintje te geven. Je kunt kiezen uit zeven extra kleuren: rood, geel, groen, cyaan, blauw, roze en magenta. Deze functie is bedoeld om slechtziende mensen te ondersteunen. Als je deze functie wilt inschakelen, zoek je in de instellingen naar Selecteer om uitgesproken te worden.

'Selecteer om uitgesproken te worden' wordt steeds beter

Met Selecteer om uitgesproken te worden kun je een stuk tekst selecteren en hardop laten voorlezen. Je kunt de achtergrond nu ook vervagen, zodat je je makkelijker kunt concentreren op de gemarkeerde content die wordt uitgesproken. Dit is met name handig voor slechtzienden en mensen met een leerstoornis zoals dyslexie. Als je deze functie wilt inschakelen, zoek je in de instellingen naar Selecteer om uitgesproken te worden.

Makkelijkere wifi-toegang met wifi-synchronisatie

Met wifi-synchronisatie heb je sneller op meerdere Chromebooks toegang tot wifi. Als je nu een wifi-wachtwoord opgeeft op een Chromebook, wordt die informatie beveiligd opgeslagen in je account. Zo kun je meteen verbinding maken met dat netwerk als je inlogt op een andere Chromebook. Je kunt dit altijd uitzetten via de instellingen.

Makkelijkere wifi-toegang met wifi-synchronisatie

Bedien snel je microfoonvolume

Je kunt nu met een paar klikken het volume van je stem beheren in videogesprekken. Met de nieuwe schuifregelaar voor de microfoon kun je meteen bepalen hoe zacht of hard je in gesprekken klinkt. Probeer deze functie rechtstreeks via Snelle instellingen.

Bedien snel je microfoonvolume

Wil je
overstappen?

Overstappen vanaf een Mac of Windows-computer stelt niet veel meer voor dan even inloggen. In drie eenvoudige stappen staan je bestanden en foto's klaar op je nieuwe Chromebook.