Chromebook fyller 10 år

Finn ut mer om ChromeOS, bla gjennom det nyeste av apper og enheter, ta en kikk på noen av høydepunktene fra tiåret som har gått, og se hvilke planer vi har for fremtiden.

La oss komme i gang

Chromebook i dag

Chromebook kjører ChromeOS – det raske, enkle og sikre operativsystemet fra Google. Chromebook finnes i alle former og størrelser, med funksjoner som hjelper deg med å få ting gjort raskt og enkelt, og apper som holder deg produktiv, kreativ og underholdt.

Nye funksjoner i anledning tiårsdagen til Chromebook

Vi lanserer en rekke nye ChromeOS-funksjoner som kan hjelpe deg med blant annet å jobbe bedre på flere enheter og få ting gjort fort.

Enklere blir det ikke

Med funksjoner som er designet for å gjøre livet lett, blant annet lang batterilevetid, tilgang uten nett og Alt mulig-knappen.

Innebygd sikkerhet

Funksjoner som innebygd virusbeskyttelse og sikker støtte for flere brukere bidrar til å holde dataene dine beskyttet.

Klar når du er klar

Chromebook starter i løpet av sekunder, og med automatiske oppdateringer* får du den nyeste programvaren uten å bli forstyrret.

*Se hvor lenge enheter er kvalifisert for oppdateringer, på g.co/chromeosupdates.

Finn ut mer

Rask og sikker maskinvare

Chromebook-maskinvare produseres av anerkjente merker som Acer, ASUS, HP og Lenovo. Google samarbeider tett med disse partnerne og sørger for at alle Chromebook-maskiner starter på sekunder, holder seg raske over tid og har innebygde sikkerhetsfunksjoner som holder dataene sikre.

En Chromebook for enhver oppgave

Velg blant en rekke former og størrelser, inkludert avtakbare og konverterbare Chromebook-enheter.

Få enda mer gjort

Med kraftige nye premium-Chromebook-enheter som er raske, pålitelige og supre til å gjøre flere ting samtidig.

Alltid på nettet

Hold deg tilkoblet uansett hvor du er, med nye laptoper med mulighet for mobiltilkobling, som Acer Chromebook Spin 513.

Oppdag produkter

Apper til jobb og fritid

Med apper fra nettet og Google Play-butikken kan du bli mer produktiv, uttrykke kreativiteten din og finne nye måter å bli underholdt på.

Vær produktiv

Få jobben gjort med Microsoft® Word, Excel®, PowerPoint® eller Google Workspace. Samarbeid ved bruk av videosamtaleapper som Google Meet og Zoom.

Vær kreativ

Rediger bilder med Adobe Lightroom, BeFunky og designapper som Canva og Adobe Spark. Lag videoer med Clipchamp og WeVideo.

Skaff deg spillene du liker

Spill banebrytende spill som Cyberpunk 2077 på GeForce NOW. Og finn mobilfavoritter som Stardew Valley i Play-butikken.

Bli underholdt

Slapp av med apper for videostrømming, som Netflix, Disney+ og YouTube. Hør på favorittmusikken din med Spotify eller YouTube Music.

Microsoft, Excel og PowerPoint er registrerte varemerker som tilhører Microsoft Corporation. Fungerer på Chromebook-enheter som har Google Play Butikk aktivert. Se her for mer informasjon. Tilleggsfunksjoner er tilgjengelige med et Microsoft 365-abonnement.

Historien om Chromebook

For ti år siden var lange oppstartstider, klumpete maskinvare og påtrengende oppdateringer standard prosedyre. Derfor designet Google en ny type laptop som er rask, sikker, brukervennlig og ikke forstyrrer deg med oppdateringer*.

* Henviser til lanseringer og datoer som forekommer i USA.

*Se hvor lenge enheter er kvalifisert for oppdateringer, på g.co/chromeosupdates.

2010

CR-48 ble lansert som et pilotprosjekt og ga oss et glimt av fremtiden for skybasert databehandling.

2011

Acer og Samsung lanserte de første Chromebook-enhetene, med fokus på fart, sikkerhet og enkelhet.

2012

Det nye Aura-brukergrensesnittet gir en ny surfeopplevelse som føles mer som en vanlig datamaskin. Med innføringen av den nye Samsung Series 3 Chromebook blir databehandling mer tilgjengelig. Og den første Chromebox-enheten fra Samsung lanseres.

2013

Chromebook Pixel, med en 3:2-skjerm, bringer større og bedre bilder til et bredere publikum.

2014

Chromebook bidrar til å gi elever og lærere en moderne læreopplevelse og har blitt den bestselgende enheten for utdanning i USA. Og den første konverterbare 2-i-1-Chromebooken – Lenovo Thinkpad 11e Chromebook – lanseres.

2015

Den første laptopen med USB-C-teknologi — Chromebook Pixel – introduseres. Den gjør det mulig å overføre data raskt og lade enheter kjempehurtig.

2016

Google Play-butikken lanseres på Chromebook med tusenvis av apper for å hjelpe folk med å få ting gjort, være kreative og få tilgang til underholdning.

2017

Chromebook-enheter med Titan C-sikkerhetsbrikken, designet av Google, lanseres for å holde enhetene enda sikrere og gi bedre beskyttelse av brukerens identitet.

2018

Med Project Crostini blir det lettere for utviklere å bygge og teste integrerte apper, med støtte for Linux. Dessuten lanseres Family Link for å hjelpe familier med å fastsette sunne digitale grunnregler for barn.

2019

Innførte Chromebook Enterprise for å gi bedriftseiere og deres ansatte raske, enkle og sikre Chromebook-løsninger.

2020

Lanseringen av premium-laptoper, som HP C1030 Chromebook for Enterprise og Samsung Galaxy Chromebook, for å hjelpe folk med å få gjort mer. Samt avtakbare Chromebook-enheter, som Lenovo Chromebook Duet med forbedret nettbrettmodus.

2021 og videre

De neste 10 årene kommer vi til å se mer intelligente, tilgjengelige og nyttige Chromebook-enheter som kan skape bedre datamaskinopplevelser for alle.

Intelligente opplevelser

Bruker kunstig intelligens og sensorteknologi for å hjelpe brukere proaktivt og skape opplevelser med mer personlig preg.

Hold deg tilkoblet

Utvikler flere enheter med mobiltilkobling, slik at det blir enklere å få ting gjort uansett hvor du er.

Fungerer sømløst

Sørger for at telefonene, nettbrettene og laptopene dine fungerer bedre sammen, slik at du kan jobbe sømløst på alle enhetene.

Alltid sikker

Fortsetter å lage sikre opplevelser og beskytte dataene på alle Google-enhetene dine.

Vi håper at de neste 10 blir minst like bra