Hopp til innhold

Spørsmål om Chromebook?

Få svar på noen av de vanligste spørsmålene folk stiller om Chromebook.

Kan jeg gjøre alt jeg trenger, på en Chromebook?

Ja, Chromebook har appene du trenger til jobb og fritid. Du kan være produktiv med apper som Microsoft® Office, utfolde kreativiteten med apper som Adobe Lightroom og lene deg tilbake med apper som Netflix – eller yndlingsspillene dine til datamaskin, konsoll og mobil.

En person sitter i sofaen og ser på en presentasjon på TV-en. En annen person sitter på gulvet ved et lite bord med en Chromebook.

Er Chromebook-maskiner sikre?

Sikkerhetsbeskyttelse er innebygd på alle Chromebook-enheter, så du er trygg fra første stund når du åpner en ny Chromebook. ChromeOS har også flere lag med sikkerhet og oppdateres uten forstyrrelser.*

*Se hvor lenge enheter er kvalifisert for oppdateringer på g.co/chromeosupdates.

Kan jeg bruke Microsoft® Office på Chromebook?

Microsoft® Office fungerer på Chromebook. Enten du vil bruke Word, Excel® eller PowerPoint®, kan du enkelt finne appene på nettet. Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner er også inkludert, så Chromebook-enheter er godt rustet til å hjelpe deg med å være produktiv og få arbeidet gjort.

*Tilleggsfunksjoner er tilgjengelige med et Microsoft 365-abonnement. Microsoft, Excel og PowerPoint er registrerte varemerker som tilhører Microsoft Corporation.

Er Chromebook bra til gaming?

Ja, siden du kan bruke Chromebook til å spille populære spill for PC, konsoll og mobil. Du kan spille høykvalitetsspill som Cyberpunk 2077, Assasin's Creed Valhalla med mer på GeForce NOW. Du finner også mobilspill som Clash of Clans, Star Wars: KOTOR med mer i Play-butikken.

En person sitter i en avslappet stilling i sofaen og spiller videospill på en Chromebook med en spillkontroller.

Kan Chromebook håndtere store arbeidsmengder?

Alle Chromebooks er raske og sikre enheter, laget for å oppfylle dine daglige datamaskinbehov. Dersom du ser etter en mer kraftig enhet, finnes det også Chromebooks som er spesielt designet for multitasking og krevende arbeidsoppgaver.

En person med stripete skjorte sitter ved et skrivebord og jobber på en Chromebook som er koblet til en ekstern skjerm.

Hvilke Chromebooks kan jeg velge mellom?

Chromebook finnes i ulike former, størrelser og spesifikasjoner, slik at du kan finne en som oppfyller behovene dine. Du kan få tynne, lette og kraftige laptoper, konverterbare enheter som kan dreies 360°, og til og med avtakbare enheter som enkelt kan endres fra laptop til nettbrett og tilbake.

En Chromebook står åpen på en benkeplate i hvit marmor med en mobiltelefon til venstre og en plante i bakgrunnen.

Har Chromebook nok lagringsplass?

Ja, på den lokale stasjonen din i nettskyen kan du få lagringsplassen du trenger på en Chromebook. Du kan få en enhet med stor lokal lagringsplass, og vi spanderer dessuten 100 GB lagringsplass i nettskyen i ett år når du kjøper en ny Chromebook.

En person står foran en vegg med bilder og skriver på en Chromebook som står på et bord omgitt av kameraobjektiver.

Fungerer Android-telefoner med Chromebook?

Chromebook og Android er designet for å fungere godt sammen. Med Telefonstyring kan du administrere telefoninnstillinger og svare på meldinger direkte fra Chromebooken. Du kan også låse den opp med et trykk, koble enkelt til Wi-Fi-soner med mer.

Fungerer Chromebook uten nett?

Chromebook-enheter underholder deg og holder deg produktiv, selv uten nett. Hvis du mister tilkoblingen, kan du fremdeles bruke Chromebook til å gjøre følgende:

  • Sjekk e-posten din med Gmail uten nett
  • Balansér budsjetter eller planlegg fester med Google Regneark og Dokumenter uten nett
  • Sjekk tidsplanen din i Google Kalender-appen
  • Organiser huskelisten din i Google Keep
  • Se en film med Netflix-appen*
  • Lytt til favoritt-podcasten din i Pocket Casts-appen
  • Lagre nettsider når du surfer i Chrome, slik at du kan lese dem uten nett senere.

*abonnement kreves.

En person sitter på en mur og holder en åpen Chromebook foran en annen person. Begge personene ser på skjermen.

Hva er Alt mulig-knappen?

Alle Chromebook-enheter har Alt mulig-knappen. Med denne ene knappen finner du tingene dine raskt. Trykk på den for å søke på Google og i Disk etter filer, apper eller andre ting – alt på ett sted. Du kjenner kanskje denne tasten under et annet navn – «Appoversikt» eller «Søk». Vi ville gi knappen et navn som kunne forklare hvor nyttig den er til å finne alt du trenger for å gjøre research, bli ferdig med lekser, lage nye oppskrifter med mer.

Kan jeg bruke Chromebook til kreative oppgaver?

Ja, med Chromebook får du en rekke apper som hjelper deg med å utfolde kreativiteten. Det finnes bilde- og videoredigeringsapper som Adobe Lightroom og Clipchamp, designapper som Canva og Adobe CC Express, skisseringsapper som Clipstudio Paint Pro og til og med apper for å lage musikk, som Amped Studio og Soundtrap.

En person med mørkt hår sitter ved en pult. Hun holder en invertert Chromebook i venstre hånd og en pekepenn i høyre hånd.

Chromebook gir deg fordeler

Du får spesielle fordeler og tilbud på apper når du kjøper en Chromebook. Ta en titt på hva som er tilgjengelig nå.

Klar til å bytte?

Det er enkelt å bytte fra Mac eller PC. Gå gjennom den trinnvise veiledningen vår for å sikkerhetskopiere og overføre filer fra den gamle datamaskinen til den nye Chromebooken din.

Et stort utvalg av Chromebook-enheter venter på Mac- og PC-brukere som vurderer å bytte.