Hva er nytt med Chromebook?

Chromebook oppdateres automatisk*, slik at du får de nyeste funksjonene og programvaren holder seg rask og oppdatert. Her er noen høydepunkter fra nylige oppdateringer.

*Se hvor lenge enheter er kvalifisert for oppdateringer på g.co/chromeosupdates.

Vi presenterer det nye Material You-designet

Du har kanskje lagt merke til at Chromebooken din har fått nytt utseende og ny stil. Nå finnes det også flere måter å tilpasse maskinen på for å gi den personlig preg, basert på det du selv liker. Når du velger en bakgrunn, kan du også velge blant en rekke markeringsfarger. Fargepaletten du velger brukes dynamisk på skrivebordet, i hurtiginnstillingene, på topplinjen i vinduer, på hyllen og mer. Prøv nå ved å høyreklikke på skrivebordet og velge «Angi bakgrunn».  Mens du er der, kan du også prøve mørk modus eller velge automatisk modus hvis du vil at Chromebooken skal bytte mellom lys og mørk modus ut ifra tiden på dagen.

Bruk delte album i Google Foto som bakgrunn

Nå kan du velge å bruke et delt album som bakgrunn og skjermsparer. Når du har satt sammen det perfekte fotoalbumet i Google Foto sammen med venner og familie, kan du enten velge et bestemt bilde fra albumet som permanent bakgrunn, eller angi at bakgrunnen skal «endres daglig» og veksle mellom de ulike bildene. Når noen legger til et nytt bilde i det delte albumet vil også dette dukke opp på bakgrunnen, akkurat som de andre bildene.

Bruk delte album i Google Foto som bakgrunn

Enkel multitasking i flere vinduer

Nå er det enda lettere å organisere åpne vinduer og apper på delt skjerm med et trykk. Du kan til og med la vinduer flyte oppå hverandre for å gjøre dem enklere å komme til. Se hvilke alternativer du har ved å holde markøren over «Maksimer»-knappen øverst til høyre i vinduet eller ved å bruke hurtigtasten (Alt mulig-knappen eller -tasten + Z).

Bli med i neste videosamtale med et lite trykk

Du bruker kanskje allerede Kalender-visningen på hyllen for å sjekke datoen og få en rask oversikt over dagens aktiviteter. Nå kan du også bruke den til å se hvilke møter som står på agendaen, og hoppe rett inn i neste videomøte uten å måtte åpne hele Google Kalender-appen. Bare trykk på datoen nederst til høyre for hyllen og velg dagen i dag, så ser du det nye «Bli med»-alternativet for aktiviteter som har linker til virtuelle møter.

Bli med i neste videosamtale med et lite trykk

Vurderer du å
bytte?

Å bytte fra Mac eller Windows er så enkelt som å logge på. På bare tre enkle trinn finner du igjen filene og bildene dine på den nye Chromebooken – klare til bruk.