Ce face YouTube
Dorim să transformăm rețeaua web într-un loc mai rapid pentru toată lumea. Iată ceea ce facem.
Calitate ridicată a transmisiei în flux oricând este posibil
(rată de biți adaptivă)
  • Cu rata de biți adaptivă, divizăm fiecare videoclip în mai multe segmente (cu durata de doar câteva secunde, în mod normal) pentru fiecare calitate video disponibilă.
  • YouTube detectează cât de uniformă este redarea unui videoclip și reglează calitatea pentru a compensa fluctuațiile temporare ale lățimii de bandă și congestiile. Aceasta poate impune luarea unui număr mare de decizii în timp real pentru a stabili cum poate fi redat un singur videoclip.
  • De exemplu, dacă vă depărtați de routerul Wi-Fi, semnalul devine mai slab, iar videoclipul poate să treacă de la 720p la 480p.
Aducem YouTube mai aproape de dvs.
(rețea și memorii cache)
  • Am investit miliarde de dolari în lățimea de bandă și infrastructura necesare pentru a vă oferi servicii cât mai aproape posibil de locația furnizorului de servicii de internet (ISP), fără niciun cost.
  • Avem o politică deschisă de peering pentru rețeaua noastră internă, ceea ce înseamnă că vom interconecta direct orice ISP care poate ajunge la 70 de puncte de prezență la nivel mondial, fără costuri.
  • Implementăm frecvent servere în rețeaua furnizorului dvs. de servicii de internet, reducând mult distanța pe care trebuie transmis videoclipul și reducând posibilitatea apariției de congestii.
  • Ne scalăm continuu infrastructura și folosim algoritmi avansați de control al traficului, care redirecționează rapid traficul în caz de întreruperi, limitări ale capacității sau performanță redusă.
Calitate mai ridicată a videoclipurilor cu mai puțini biți
(codecuri)
  • Așa cum fac și alții, comprimăm datele video pentru a le putea transmite eficient pe internet.
  • Echipa YouTube depune eforturi constante de a crește calitatea transmisiei video folosind cât mai puține date posibil, de a optimiza tehnologia de compresie existentă și de a promova abordări noi.
  • Dezvoltăm formate video precum WebM pentru a vă oferi o definiție și mai ridicată, care necesită o lățime de bandă mai redusă.
Raportul de calitate a videoclipurilor
Vedeți rezultatele de calitate a videoclipurilor pentru furnizori de servicii de internet din zona dvs.
Metodologia
Aflați cum puteți deveni furnizor de servicii de internet cu calitate HD verificată pentru YouTube.
Asistența YouTube
Sfaturi de remediere a erorilor pentru îmbunătățirea redării videoclipurilor.