Politicile de produs Gmail

Politicile de produs de mai jos se aplică pentru Gmail. Politicile joacă un rol important în menținerea unei experiențe pozitive pentru toți utilizatorii Gmail.

Trebuie să combatem abuzurile care ne afectează capacitatea de furnizare a acestor servicii și le solicităm tuturor utilizatorilor să respecte politicile de mai jos, pentru a contribui la îndeplinirea acestui obiectiv. După ce primim o notificare cu privire la o posibilă încălcare a politicilor, este posibil să examinăm conținutul respectiv și să luăm măsuri, inclusiv să limităm sau să interzicem accesul unui utilizator la produsele Google. Dacă ți-a fost dezactivat contul și consideri că este o greșeală, urmează instrucțiunile afișate pe această pagină.

Este posibil să luăm măsuri în privința conturilor care depășesc limitele spațiului de stocare. De exemplu, este posibil să interzicem trimiterea sau primirea mesajelor dacă ți-ai depășit cota de stocare. Este posibil și să ștergem conținut din contul tău dacă nu reduci volumul de elemente stocate sau nu obții spațiu de stocare suplimentar suficient. Citește mai multe informații despre cotele de stocare aici.

Consultă pagina periodic, întrucât aceste politici se pot modifica. Consultă și Termenii și condițiile Google pentru a afla mai multe informații.

Raportează un abuz

În cazul în care consideri că un cont a încălcat politicile Google de produs, iată modalitățile în care îl poți raporta:

  • Pentru cazuri generale de abuz, folosește acest formulare
  • Pentru cazuri de ademenire a copiilor în scopul exploatării sexuale, folosește acest formular
  • Pentru încălcarea drepturilor de autor, folosește acest formular

Inactivitatea contului

Folosește produsul pentru a menține contul activ. Activitatea include accesarea produsului sau a conținutului său cel puțin o dată la 2 ani. Este posibil să luăm măsuri în privința conturilor inactive, ceea ce poate include ștergerea mesajelor din produs. Citește mai multe informații aici.

Mesajele în masă sau mesajele spam

Nu folosiți serviciul Gmail pentru a distribui mesaje spam sau e-mailuri comerciale nesolicitate.

Nu este permis să folosiți serviciul Gmail pentru a trimite e-mailuri care încalcă legea CAN-SPAM sau alte legi împotriva mesajelor spam. Nu trimiteți e-mailuri neautorizate prin servere deschise, ale terțelor părți și nu distribuiți adresele de e-mail ale altor persoane fără acordul acestora.

Nu aveți permisiunea de a automatiza interfața Gmail pentru trimiterea, ștergerea sau filtrarea mesajelor într-o manieră care induce în eroare sau amăgește utilizatorii.

Rețineți că e posibil ca ceea ce considerați dvs. ca fiind e-mailuri „nesolicitate” sau „nedorite” să difere de percepția destinatarilor mesajelor respective. Gândiți-vă bine înainte de a trimite un e-mail unui număr mare de destinatari, chiar dacă destinatarii au ales să primească e-mailuri de la dvs. în trecut. Când utilizatorii Gmail marchează e-mailuri ca spam, crește probabilitatea ca mesaje pe care le veți trimite pe viitor să fie clasificate drept spam de către sistemele noastre împotriva abuzurilor.

Crearea și utilizarea mai multor Conturi Gmail

Nu creați și nu folosiți mai multe conturi ca să încălcați politicile Google, să evitați limitările impuse conturilor Gmail, să vă sustrageți filtrelor sau să încălcați restricțiile impuse contului dvs. (De exemplu, dacă ați fost blocat(ă) de alt utilizator sau vi s-a dezactivat contul Gmail din cauza abuzurilor, nu creați alt cont pentru a desfășura activități similare.)

De asemenea, nu este permis să creați conturi Gmail prin mijloace automatizate sau să cumpărați, să vindeți sau să revindeți conturi Gmail altor utilizatori.

Programele malware

Nu folosiți serviciul Gmail pentru a transmite viruși, aplicații malware, viermi, defecte, cai troieni, fișiere corupte sau alte elemente de natură distructivă sau înșelătoare. În plus, nu distribuiți conținut care dăunează sau interferează cu funcționarea rețelelor, a serverelor sau a altor infrastructuri ale companiei Google sau ale altora.

Fraudă, phishing și alte practici înșelătoare

Nu poți accesa contul Gmail al altui utilizator fără permisiunea sa explicită.

Nu folosi Gmail ca să practici activități de phishing. Nu solicita și nu colecta date sensibile, între care parole, date financiare și coduri numerice personale.

Nu trimite mesaje ca să păcălești, să induci în eroare sau să înșeli alți utilizatori pentru a-ți transmite informații sub pretexte false. Printre acestea, este inclusă și uzurparea identității unei altei persoane, a altei companii sau entități cu intenția de a înșela sau de a induce în eroare.

Siguranța copiilor

Google nu tolerează imaginile cu abuzuri sexuale asupra copiilor. În cazul în care constatăm prezența unui astfel de conținut, îl vom raporta organizației Salvați Copiii și Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului, conform legii. De asemenea, vom lua măsuri disciplinare, inclusiv închiderea conturilor Gmail ale utilizatorilor implicați.

Google interzice ademenirea în scopul exploatării sexuale a copiilor folosindu-se Gmail, activitate definită ca fiind un set de acțiuni al căror scop este stabilirea legăturii cu un copil pentru a-i diminua inhibițiile și pentru a-l pregăti pentru abuz sexual, trafic sau alte metode de exploatare.

În cazul în care consideri că un copil se află în pericol sau a fost supus abuzului, exploatării sau traficului, contactează în cel mai scurt timp autoritățile locale de aplicare a legii.

Dacă ai raportat deja autorităților de aplicare a legii și ai nevoie de ajutor în continuare sau consideri că un copil este supus ademenirii în scopul exploatării sexuale prin intermediul serviciului Gmail, poți să raportezi comportamentul la Google folosind acest formular. Reține că poți oricând să blochezi orice persoană care nu vrei să te contacteze prin Gmail.

Drepturile de autor

Respectați legile privind drepturile de autor. Nu încălcați drepturile de proprietate intelectuală ale altor persoane, inclusiv drepturile de brevet, marcă comercială, secret profesional și alte drepturi de proprietate. De asemenea, nu este permis să încurajați și să facilitați altor persoane încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. Puteți să raportați la Google încălcarea drepturilor de autor folosind acest formular.

Hărțuirea

Nu folosiți serviciul Gmail ca să hărțuiți, să intimidați sau să amenințați alte persoane. Este posibil să dezactivăm conturile persoanelor despre care aflăm că folosesc Gmail în aceste scopuri.

Activitatea ilegală

Respectați legea. Nu folosiți Gmail ca să promovați, să organizați sau să vă implicați în activități ilegale.