Gmailovi pravilniki programa

Spodnji pravilniki programa veljajo za Gmail. Naši pravilniki so zelo pomembni za zagotavljanje pozitivne izkušnje vseh, ki uporabljajo Gmail.

Če Gmail uporabljate s potrošniškim računom (npr. @gmail.com), za več informacij glejte tudi Googlove pogoje storitve. Če račun uporabljate prek službe, šole ali druge organizacije, morda veljajo pogoji na podlagi pogodbe vaše organizacije z Googlom ali drugi pravilniki. Več informacij vam lahko morda zagotovi skrbnik.

Omejiti moramo zlorabe, ki ogrožajo naše zagotavljanje teh storitev, zato prosimo vse, da spoštujete spodnje pravilnike in nam tako pomagate pri doseganju tega cilja. Ko smo obveščeni o morebitni kršitvi pravilnika, lahko vsebino pregledamo in ustrezno ukrepamo, na primer tako, da uporabniku omejimo ali onemogočimo dostop do Googlovih izdelkov. Če je vaš račun onemogočen, vendar menite, da gre za napako, upoštevajte navodila na tej strani.

Glede računov, v katerih je presežena količinska omejitev shrambe, lahko ukrepamo. Če presežete količinsko omejitev shrambe, lahko na primer prepovemo pošiljanje ali prejemanje sporočil. Prav tako lahko izbrišemo vsebino iz vašega računa, če ne zmanjšate količine vsebine v shrambi ali pridobite zadostne dodatne količine shrambe. Več o količinskih omejitvah shrambe preberite tukaj.

Pravilnike občasno preverite, saj se lahko spremenijo.

Prijavite zlorabo

Če menite, da račun krši naš pravilnik programa, ga lahko prijavite na več načinov:

  • Za splošne zlorabe uporabite ta obrazec
  • V primeru zavajanja in zapeljevanja otrok uporabite ta obrazec
  • Za kršitev avtorskih pravic uporabite ta obrazec

Ne pozabite prebrati spodnjih pravilnikov, da boste razumeli naše opredelitve neprimernega vedenja. Google lahko onemogoči račune, za katere ugotovi, da kršijo naše pravilnike. Če je vaš račun onemogočen, vendar menite, da gre za napako, upoštevajte navodila na tej strani.

Nedejavnost računa

Uporabljajte izdelek, da bo račun še naprej dejaven. Med dejavno uporabo spada tudi to, da do izdelka ali njegove vsebine dostopite vsaj vsaki dve leti. Glede nedejavnih računov lahko ukrepamo, vključno z izbrisom vaših sporočil iz izdelka. Več o tem preberite tukaj.

Vsiljena in množična e-pošta

Ne uporabljajte Gmaila za pošiljanje vsiljene ali neželene komercialne e-pošte.

Gmail je prepovedano uporabljati za pošiljanje e-pošte, ki krši zakon CAN-SPAM ali druge zakone v zvezi s preprečevanjem pošiljanja neželene vsebine, za pošiljanje nedovoljene e-pošte prek odprtih strežnikov tretjih oseb ali za distribuiranje e-poštnih naslovov katere koli osebe brez njenega dovoljenja.

Za pošiljanje, brisanje ali filtriranje e-poštnih sporočil ni dovoljeno avtomatiziranje Gmailovega vmesnika na način, s katerim bi zavajali ali preslepili uporabnike.

Upoštevajte, da se vaše razumevanje »nenaročene« ali »neželene« e-pošte morda razlikuje od stališč prejemnikov. Če nameravate poslati e-pošto večjemu številu prejemnikov, pretehtajte skladnost s predpisi, tudi če so se prejemniki v preteklosti odločili za prejemanje e-pošte od vas. Ko Gmailovi uporabniki e-poštna sporočila označijo kot neželena, se s tem poveča verjetnost, da bodo naši sistemi za preprečevanje zlorabe vaša prihodnja e-poštna sporočila razvrstili med neželeno pošto.

Ustvarjanje in uporaba več Gmailovih računov

Ne ustvarjajte ali uporabljajte več računov z namenom kršenja Googlovih pravilnikov, zaobhajanja omejitev Gmailovega računa, izogibanja filtrom ali drugim omejitvam, ki veljajo za vaš račun. (Če vas je na primer blokiral drug uporabnik ali je bil vaš Gmailov račun onemogočen zaradi zlorabe, ni dovoljeno ustvariti nadomestnega računa, s katerim bi nadaljevali podobne dejavnosti.)

Prav tako je prepovedano ustvarjanje Gmailovih računov na avtomatiziran način ter kupovanje, prodajanje, izmenjevanje ali preprodaja Gmailovih računov z drugimi osebami.

Zlonamerna programska oprema

Gmaila ne uporabljajte za pošiljanje virusov, zlonamerne programske opreme, črvov, napak, trojanskih konjev, poškodovanih datotek ali katerih koli drugih elementov uničevalne ali goljufive narave. Prav tako ne pošiljajte vsebine, ki škoduje delovanju omrežij, strežnikov ali druge infrastrukture v lasti Googla ali drugih oziroma jih ovira.

Goljufije, lažno predstavljanje in druge zavajajoče prakse

Do Gmailovih računov drugih uporabnikov ne smete dostopati brez njihovega izrecnega dovoljenja.

Gmaila ne uporabljajte za lažno predstavljanje. Ne zbirajte občutljivih podatkov, kar med drugim vključuje gesla, finančne podatke in številke socialnega zavarovanja (EMŠO).

Ne pošiljajte sporočil za prevare, zavajanje ali goljufanje drugih uporabnikov, da vam pod pretvezo razkrijejo svoje podatke. To vključuje lažno predstavljanje kot druga fizična ali pravna oseba ali drugo podjetje z namenom prevare ali zavajanja.

Varnost otrok

Google izvaja politiko ničelne tolerance za posnetke spolne zlorabe otrok. Če izvemo za tako vsebino, jo bomo v skladu s predpisi prijavili ustreznim organom. Morda bomo izvedli tudi disciplinske ukrepe, vključno z ukinitvijo Gmailovih računov vpletenih oseb.

Google prepoveduje zavajanje in zapeljevanje otrok prek Gmaila, ki sta opredeljena kot vrsta dejanj za vzpostavljanje povezave z otrokom s ciljem, da bi otrok odpravil zadržke, ob pripravi na spolno zlorabo otroka, trgovino z njim ali drugo izkoriščanje otroka.

Če menite, da je otrok ogrožen zaradi zlorabe, izkoriščanja, trgovine z ljudmi ali je žrtev teh dejanj, se takoj obrnite na lokalne organe pregona.

Če ste dejanje že prijavili organom pregona, vendar še vedno potrebujete pomoč, ali če ste zaskrbljeni, da je otrok ogrožen ali je bil ogrožen prek Gmaila, lahko tako vedenje prijavite Googlu prek tega obrazca. Upoštevajte, da lahko kadar koli blokirate vsako osebo, za katero ne želite, da z vami vzpostavi stik v Gmailu.

Avtorske pravice

Upoštevajte zakonodajo o avtorskih pravicah. Ne kršite pravic intelektualne lastnine drugih oseb, vključno s patentnimi pravicami, pravicami blagovne znamke in poslovne skrivnosti ter drugimi lastniškimi pravicami. Prav tako ni dovoljeno spodbujanje ali napeljevanje drugih h kršitvi pravic intelektualne lastnine. Kršitev avtorskih pravic lahko Googlu prijavite prek tega obrazca.

Nadlegovanje

Ne uporabljajte Gmaila za nadlegovanje ali ustrahovanje drugih oseb ali za grožnje tem osebam. Če se ugotovi, da uporabniki Gmail uporabljajo za te namene, bodo njihovi računi morda onemogočeni.

Nezakonita dejavnost

Vaše dejavnosti naj bodo zakonite. Ne uporabljajte Gmaila za spodbujanje, organiziranje ali opravljanje protipravnih dejavnosti.