Pravilniki programa za Gmail

Pravilniki programa za Gmail so zelo pomembni za zagotavljanje pozitivne izkušnje za vse Gmailove uporabnike. Pravilnike občasno preverite, saj se lahko spremenijo. Za več informacij glejte Googlove pogoje storitve.

Vsiljena in množična e-pošta

Ne uporabljajte Gmaila za pošiljanje vsiljene ali neželene komercialne e-pošte.

Gmail je prepovedano uporabljati za pošiljanje e-pošte, ki krši zakon CAN-SPAM ali druge zakone v zvezi s preprečevanjem pošiljanja neželene vsebine, za pošiljanje nedovoljene e-pošte prek odprtih strežnikov tretjih oseb ali za distribuiranje e-poštnih naslovov katere koli osebe brez njenega dovoljenja.

Za pošiljanje, brisanje ali filtriranje e-poštnih sporočil ni dovoljeno avtomatiziranje Gmailovega vmesnika na način, s katerim bi zavajali ali preslepili uporabnike.

Upoštevajte, da se vaše razumevanje »nenaročene« ali »neželene« e-pošte morda razlikuje od stališč prejemnikov. Če nameravate poslati e-pošto večjemu številu prejemnikov, pretehtajte skladnost s predpisi, tudi če so se prejemniki v preteklosti odločili za prejemanje e-pošte od vas. Ko Gmailovi uporabniki e-poštna sporočila označijo kot neželena, se s tem poveča verjetnost, da bodo naši sistemi za preprečevanje zlorabe vaša prihodnja e-poštna sporočila razvrstili med neželeno pošto.

Ustvarjanje in uporaba več Gmailovih računov

Ne ustvarjajte ali uporabljajte več računov z namenom kršenja Googlovih pravilnikov, zaobhajanja omejitev Gmailovega računa, izogibanja filtrom ali drugim omejitvam, ki veljajo za vaš račun. (Če vas je na primer blokiral drug uporabnik ali je bil vaš Gmailov račun onemogočen zaradi zlorabe, ni dovoljeno ustvariti nadomestnega računa, s katerim bi nadaljevali podobne dejavnosti.)

Prav tako je prepovedano ustvarjanje Gmailovih računov na avtomatiziran način ter kupovanje, prodajanje, izmenjevanje ali preprodaja Gmailovih računov z drugimi osebami.

Zlonamerna programska oprema

Gmaila ne uporabljajte za pošiljanje virusov, črvov, napak, trojanskih konjev, poškodovanih datotek ali katerih koli drugih elementov uničevalne ali goljufive narave. Prav tako ne pošiljajte vsebine, ki škoduje delovanju omrežij, strežnikov ali druge infrastrukture v lasti Googla ali drugih oziroma jih ovira.

Goljufije, lažno predstavljanje in druge zavajajoče prakse

Do računov drugih uporabnikov ne smete dostopati brez njihovega izrecnega dovoljenja. Gmaila ne uporabljajte za prevare, zavajanje ali goljufanje drugih uporabnikov, da vam pod pretvezo razkrijejo svoje podatke.

Ne uporabljajte lažnega predstavljanja, da bi od drugih uporabnikov prejeli podatke za prijavo, gesla, finančne podatke ali identifikacijske številke, ki so jih izdali državni organi, niti ne uporabljajte Gmaila za načrtno goljufanje drugih.

Varnost otrok

Google izvaja politiko ničelne tolerance za posnetke spolne zlorabe otrok. Če izvemo za tako vsebino, jo bomo v skladu s predpisi prijavili ustreznim organom. Morda bomo izvedli tudi disciplinske ukrepe, vključno z ukinitvijo Gmailovih računov vpletenih oseb.

Avtorske pravice

Upoštevajte zakonodajo o avtorskih pravicah. Ne kršite pravic intelektualne lastnine drugih oseb, vključno s patentnimi pravicami, pravicami blagovne znamke in poslovne skrivnosti ter drugimi lastniškimi pravicami. Prav tako ni dovoljeno spodbujanje ali napeljevanje drugih k kršitvi pravic intelektualne lastnine. Kršitev avtorskih pravic lahko Googlu prijavite prek tega obrazca.

Nadlegovanje

Ne uporabljajte Gmaila za nadlegovanje ali ustrahovanje drugih oseb ali za grožnje tem osebam. Če se ugotovi, da uporabniki Gmail uporabljajo za te namene, bodo njihovi računi morda onemogočeni.

Nezakonita dejavnost

Vaše dejavnosti naj bodo zakonite. Ne uporabljajte Gmaila za spodbujanje, organiziranje ali opravljanje protipravnih dejavnosti.