Gmail смернице програма

Смернице програма за Gmail имају важну улогу у одржавању позитивног доживљаја за све који користе Gmail. Редовно их проверавајте да бисте видели да ли су се смернице промениле. Више информација потражите у Google условима коришћења услуге.

Непожељна и масовна е-пошта

Немојте да користите Gmail да бисте дистрибуирали непожељну или нежељену комерцијалну е-пошту.

Није вам дозвољено да користите Gmail да бисте слали имејлове који нарушавају одредбе закона CAN-SPAM или других закона о непожељном садржају нити да бисте слали неовлашћене имејлове преко отворених сервера трећих страна. Не смете ни да дистрибуирате имејл адресе других без њихове сагласности.

Није вам дозвољено да аутоматизујете Gmail интерфејс да бисте слали, брисали или филтрирали имејлове на начин који обмањује кориснике или их доводи у заблуду.

Имајте на уму да ваша дефиниција „нежељене“ е-поште може да се разликује од начина на који је доживљава прималац. Добро размислите кад шаљете имејлове великом броју прималаца, чак и ако су примаоци раније одлучили да примају имејлове од вас. Кад Gmail корисници означе имејлове као непожељне, то повећава вероватноћу да ће наши системи против злоупотребе класификовати поруке које убудуће пошаљете као непожељне.

Отварање и коришћење више Gmail налога

Немојте да отварате ни користите више налога да бисте кршили Google смернице, заобишли ограничења Gmail налога, избегли филтере нити да бисте се на неки други начин оглушили о ограничења на налогу. (На пример, ако вас је други корисник блокирао или вам је Gmail налог онемогућен због злоупотребе, немојте да отварате нови налог који учествује у сличним активностима.)

Није вам дозвољено ни да отварате Gmail налоге аутоматски нити да купујете, продајете или препродајете Gmail налоге другима.

Малвер

Не користите Gmail за дистрибуцију вируса, малвера, црва, дефеката, тројанских коња, оштећених датотека или другог сличног садржаја чија је сврха наношење штете или превара. Поред тога, немојте да дистрибуирате садржај који оштећује или омета рад мрежа, сервера или друге инфраструктуре Google-а или других.

Превара, „пецање“ и друге обмањујуће праксе

Не смете да приступате Gmail налогу другог корисника без његове изричите дозволе. Немојте да користите Gmail да бисте преваром, обманом или довођењем у заблуду навели друге кориснике да деле информације под лажним изговором.

Немојте „пецањем“ да тражите податке корисника, на пример информације о пријављивању, лозинке, финансијске податке или јединствене матичне бројеве, нити да користите Gmail у склопу шема које служе за превару других.

Безбедност деце

Google строго забрањује слике сексуалне злоупотребе деце. Ако сазнамо за такав садржај, у складу са законом ћемо га пријавити организацији National Center for Missing and Exploited Children (Национални центар за несталу и експлоатисану децу). Можемо да предузмемо и дисциплинске мере када су у питању Google налози тих лица, укључујући затварање налога.

Ауторска права

Поштујте законе о ауторским правима. Немојте да кршите права интелектуалне својине других, укључујући патенте, жигове, пословне тајне и друга власничка права. Није вам дозвољено ни да охрабрујете или подстичете друге да крше права интелектуалне својине. Кршење ауторских права можете да пријавите Google-у користећи овај образац.

Узнемиравање

Немојте да користите Gmail да бисте узнемиравали или застрашивали друге нити да бисте им претили. Онемогућићемо налог свакоме за кога утврдимо да користи Gmail у ове сврхе.

Незаконите активности

Поштујте законе. Немојте да користите Gmail да бисте промовисали или организовали незаконите активности ни да бисте у њима учествовали.