Смернице програма за Gmail

Смернице програма у наставку важе за Gmail. Смернице имају важну улогу у одржавању позитивног доживљаја за све који користе Gmail.

Ако користите Gmail помоћу личног (на пример, @gmail.com) налога. Више информација потражите и у Google условима коришћења услуге. Ако користите налог преко посла, школе или друге организације, могу да важе услови на основу уговора ваше организације са Google-ом или других смерница. Администратор може да вам пружи више информација.

Морамо да спречимо злоупотребе које нас ометају у пружању ових услуга и тражимо од свих корисника да се придржавају наведених смерница да би нам помогли у остварењу овог циља. Кад добијемо обавештење о потенцијалном кршењу смерница, можемо да прегледамо садржај и предузмемо мере, на пример, да кориснику ограничимо или окончамо приступ Google производима. Ако вам је налог онемогућен и сматрате да је то урађено грешком, пратите упутства на овој страници.

Можемо да предузмемо мере за налоге који премаше ограничења квоте меморијског простора. На пример, можемо да вам забранимо слање или пријем порука ако премашите квоту меморијског простора. Можемо и да избришемо садржај са налога ако не ослободите меморијски простор или не набавите довољно додатног меморијског простора. Овде можете да прочитате више о квотама меморијског простора.

Повремено их проверавајте јер ове смернице могу да се промене.

Пријави злоупотребу

Ако сматрате да је налог прекршио смернице програма, можете да га пријавите на више начина:

Обавезно прочитајте смернице у наставку да бисте разумели како дефинишемо злонамерно понашање. Google може да онемогући налоге за које се утврди да крше смернице. Ако вам је налог онемогућен и сматрате да је то урађено грешком, пратите упутства на овој страници.

Неактивност налога

Користите производ да бисте остали активни. Активности обухватају приступање производу или његовом садржају барем једном у 2 године. Можемо да предузмемо мере за неактивне налоге, што може да обухвата брисање порука из производа. Овде можете да прочитате више.

Непожељна и масовна пошта

Немојте да користите Gmail да бисте дистрибуирали непожељне или нежељене комерцијалне имејлове.

Није вам дозвољено да користите Gmail да бисте слали имејлове који нарушавају одредбе закона CAN-SPAM или других закона о непожељном садржају нити да бисте слали неовлашћене имејлове преко отворених сервера трећих страна. Не смете ни да дистрибуирате имејл адресе других без њихове сагласности.

Није вам дозвољено да аутоматизујете Gmail интерфејс да бисте слали, брисали или филтрирали имејлове на начин који обмањује кориснике или их доводи у заблуду.

Имајте на уму да ваша дефиниција „нежељеног“ имејла може да се разликује од начина на који га доживљава прималац. Добро размислите кад шаљете имејлове великом броју прималаца, чак и ако су примаоци раније одлучили да примају имејлове од вас. Кад Gmail корисници означе имејлове као непожељне, то повећава вероватноћу да ће наши системи против злоупотребе класификовати поруке које убудуће пошаљете као непожељне.

Отварање и коришћење више Gmail налога

Немојте да отварате ни користите више налога да бисте кршили Google смернице, заобишли ограничења Gmail налога, избегли филтере нити да бисте се на неки други начин оглушили о ограничења на налогу. (На пример, ако вас је други корисник блокирао или вам је Gmail налог онемогућен због злоупотребе, немојте да отварате нови налог који учествује у сличним активностима.)

Није вам дозвољено ни да отварате Gmail налоге аутоматски нити да купујете, продајете или препродајете Gmail налоге другима.

Малвер

Немојте да користите Gmail за пренос вируса, малвера, црва, дефеката, тројанских коња, оштећених фајлова или другог сличног садржаја чија је сврха наношење штете или превара. Поред тога, немојте да дистрибуирате садржај који оштећује или омета рад мрежа, сервера или друге инфраструктуре Google-а или других.

Превара, „пецање“ и друге обмањујуће праксе

Не смете да приступате Gmail налогу другог корисника без његове изричите дозволе.

Немојте да користите Gmail за „пецање“. Немојте да тражите ни прикупљате осетљиве податке, укључујући, између осталог, лозинке, финансијске податке и матичне бројеве.

Немојте да шаљете поруке да бисте преваром, обманом или довођењем у заблуду навели друге кориснике да деле информације под лажним изговором. То обухвата лажно представљање у име друге особе, компаније или ентитета са намером довођења у заблуду или обмањивања.

Безбедност деце

Google строго забрањује слике сексуалног злостављања деце. Ако сазнамо за такав садржај, у складу са законом ћемо га пријавити организацији National Center for Missing and Exploited Children (Национални центар за несталу и експлоатисану децу). Можемо да предузмемо и дисциплинске мере када су у питању Google налози тих лица, укључујући затварање налога.

Google забрањује да се Gmail користи за завођење деце, које се дефинише као скуп радњи које се предузимају са циљем да се успостави веза са дететом да би му се смањиле инхибиције и да би се подвргло сексуалном злостављању, трговини људима или другим видовима експлоатације.

Ако мислите да је дете у опасности од злостављања, експлоатације или трговине људима или ако је до тога већ дошло, одмах се обратите локалној полицији.

Ако сте већ поднели пријаву полицији, али вам је и даље потребна помоћ, или ако бринете да се угрожавање неког детета одвија или се одвијало преко Gmail-а, можете да пријавите то понашање Google-у помоћу овог обрасца. Имајте на уму да увек можете да блокирате особу ако не желите да ступа у контакт са вама у Gmail-у.

Ауторска права

Поштујте законе о ауторским правима. Немојте да кршите права интелектуалне својине других, укључујући патенте, жигове, пословне тајне и друга власничка права. Није вам дозвољено ни да охрабрујете или подстичете друге да крше права интелектуалне својине. Можете да пријавите повреду ауторских права Google-у помоћу овог обрасца.

Узнемиравање

Немојте да користите Gmail да бисте узнемиравали или застрашивали друге нити да бисте им претили. Онемогућићемо налог свакоме за кога утврдимо да користи Gmail у ове сврхе.

Незаконите активности

Поштујте законе. Немојте да користите Gmail да бисте промовисали или организовали незаконите активности ни да бисте у њима учествовали.