Hvad er nyt på Chromebooks?

Chromebooks opdateres automatisk, så du får de nyeste funktioner, og softwaren forbliver opdateret og hurtig. Her er nogle vigtige funktioner fra de seneste opdateringer.

Direkte styring af din Android-telefon

Bruger du din Chromebook, men har ikke din telefon ved hånden? Med Telefonstyring har du nu adgang til et indbygget kontrolcenter, der giver dig adgang til vigtige funktioner fra din Android-telefon på din Chromebook. Se de faner, du har åbnet for nylig på din telefon, tjek din telefons batteriniveau og mobilsignal, og besvar beskeder – alt sammen fra din Chromebook. Du kan konfigurere Telefonstyring ved at klikke på -symbolet på din hylde.

Direkte styring af din Android-telefon

Kom online hurtigere med Wi-Fi-synkronisering

Vi har udbygget Wi-Fi-synkronisering, så funktionen nu fungerer sammen med endnu flere enheder, og så du nemmere kan komme online. Din Chromebook kan automatisk oprette forbindelse til Wi-Fi-netværk, du har tillid til og tidligere har brugt på din Android-telefon og andre Chrome OS-enheder, mens du var logget ind på den pågældende Google-konto. Du kan aktivere synkronisering med din Android-telefon ved at gå til "Forbundne enheder" i indstillingerne for Chrome OS, klikke på pilen ud for telefonen og aktivere "Wi-Fi-synkronisering".

Kom online hurtigere med Wi-Fi-synkronisering

Nyttige værktøjer til screenshots

Med Screenshot kan du tage nøjagtige screenshots, så du slipper for at skulle huske besværlige tastaturgenveje. Skift nemt mellem screenshot og skærmoptagelse, og vælg, om funktionen skal gælde for fuld skærm, et helt vindue eller en bestemt del af skærmen, du selv beskærer. Du kan benytte funktionen ved at gå til Kvikmenu og klikke på "Screenshot".

Få nem adgang til vigtige filer

Tote er et nyt opbevaringssted, som giver dig nem og hurtig adgang til den fil, du skal bruge. Du kan hurtigt finde dine seneste downloads, nye screenshots og de filer, du har fastgjort. Tote vises på din hylde, så snart du har taget et screenshot, downloadet eller fastgjort en fil.

Spar tid, når du kopierer og indsætter indhold

I udklipsholderen gemmer din Chromebook de sidste fem ting, du har kopieret, så du nemt kan indsætte enkelte ting eller alle ting på en ny side uden at skifte mellem vinduer. Du skal bare trykke på Multiknappen ( eller ) + V for at bruge udklipsholderen.

Få svar hurtigt

Hurtige svar giver dig automatisk nyttige oplysninger som f.eks. en definition, en oversættelse eller omregning af enheder, når du højreklikker på et ord. Nu behøver du ikke længere at åbne en ny fane for at søge efter definitionen på et ord, du ikke kender, når du støder på det på et website, i en opskrift eller i en præsentation. Du kan fjerne denne funktion ved at deaktivere "Relaterede oplysninger" i indstillingerne for Chrome OS.

Nem multitasking med nye skriveborde

Vi har gjort det endnu nemmere at organisere dit arbejdsområde ved hjælp af skriveborde. Når du genstarter, gendannes dine vinduer til deres forrige skriveborde, så du nemt kan genoptage arbejdet. Højreklik øverst i en vindue for at sende det direkte til et eller flere skriveborde, og stryg fire fingre over touchpladen for at skifte mellem skriveborde. Du kan se dine skriveborde ved at trykke på tasten for Oversigtstilstand () eller stryge opad i tablettilstand.

Tilpas din låseskærm

Gør låseskærmen på din Chromebook til en personligt tilpasset smartskærm. Vis dit foretrukne fotoalbum fra Google Fotos, eller vælg blandt de hundredvis af billeder i kunstgalleriet. Du kan bruge din låseskærm til at tjekke oplysninger som f.eks. vejrudsigten, og hvilken sang der afspilles. Du kan også sætte musikken på pause eller hoppe videre til næste sang uden at låse din enhed op. Du kan aktivere denne funktion under "Pauseskærm" i indstillingerne for Chrome OS.

Nem adgang til mediestyring

Mediestyring er nu indbygget direkte i Kvikmenu, så du altid ved, hvor du kan afspille en sang, sætte den på pause eller springe den over. Afspil en sang fra din foretrukne streamingplatform som f.eks. YouTube Music eller Spotify for at se funktionerne til mediestyring. Du kan også fastgøre medieafspilleren direkte på din hylde, så du hurtigere kan få adgang til den.

  1. * M89-opdateringen af Chrome OS udrulles over hele verden i løbet af de næste par uger. Du kan se din aktuelle version ved at gå til indstillingerne for Chrome OS og klikke på "Om Chrome OS".

Vil du gerne
skifte?

Det er lige så nemt at skifte fra Mac eller Windows, som det er at logge ind. Med bare tre enkle trin får du adgang til dine filer og billeder på din nye Chromebook.