Mitä uutta Chromebookilta löytyy?

Chromebookit päivittyvät automaattisesti: ne tarjoavat käyttäjille aina uusimmat ominaisuudet ja pitävät ohjelmiston toimivana ja nopeana. Tässä on yhteenveto uusimmista julkaisuista.

Käytä Android-puhelimen ominaisuuksia

Käytätkö Chromebookia ja puhelin on käden ulottumattomissa? Puhelinhubi on sisäänrakennettu ohjauskeskus, jonka ansiosta voit käyttää Android-puhelimesi tärkeimpiä ominaisuuksia Chromebookilla. Katso välilehdet, jotka olet viimeksi avannut puhelimellasi, tarkista puhelimen akunkesto ja mobiilisignaali sekä vastaa viesteihin suoraan Chromebookilta. Ota puhelinhubi käyttöön klikkaamalla -symbolia hyllystä.

Käytä Android-puhelimen ominaisuuksia

Yhdistä nettiin nopeammin Wi-Fin synkronoinnilla

Wi-Fin synkronointi toimii nyt useammilla laitteilla, joten nettiyhteyden muodostaminen sujuu helpommin. Chromebook voi muodostaa automaattisesti yhteyden luotettuihin Wi-Fi-verkkoihin, joita olet käyttänyt Android-puhelimella tai muilla Chrome-käyttöjärjestelmää käyttävillä laitteilla ollessasi kirjautuneena samalle Google-tilille. Jos haluat aloittaa synkronoinnin Android-puhelimesi kanssa, avaa Chrome-käyttöjärjestelmän asetuksista Yhdistetyt laitteet, klikkaa nuolta puhelimen vierestä ja laita Wi-Fin synkronointi päälle.

*Näytettyjen laitteiden saatavuus vaihtelee markkinoittain.

Yhdistä nettiin nopeammin Wi-Fin synkronoinnilla

Käytä tehokkaita kuvakaappaustyökaluja

Kuvakaappaus-ominaisuudella voit ottaa tarkkoja kuvakaappauksia ilman monimutkaisia näppäinyhdistelmiä. Voit helposti vaihtaa kuvakaappauksen ja näytön tallennuksen välillä ja valita, haluatko tallentaa koko näytön, koko ikkunan vai tietyn osan näytöstä. Voit käyttää ominaisuutta avaamalla pika-asetusvalikon ja valitsemalla Kuvakaappaus.

Pidä tärkeät tiedostot ulottuvillasi

Tote on uusi säilytyspaikka, josta oikea tiedosto löytyy näppärästi. Voit avata nopeasti viimeaikaisia latauksia ja kuvakaappauksia sekä kiinnittämiäsi tiedostoja. Näet Toten hyllyssä heti, kun olet ottanut kuvakaappauksen tai ladannut tai kiinnittänyt tiedoston.

Älä tuhlaa aikaa kopiointiin ja liittämiseen

Chromebook voi tallentaa leikepöydälle viisi viimeksi kopioitua kohdetta, jotta voit liittää mitkä tahansa helposti uudelle sivulle vaihtamatta ikkunasta toiseen. Avaa leikepöytä painamalla Kaikki-painiketta ( tai ) + V.

Hae vastauksia nopeasti

Pikavastauksilla saat automaattisesti hyödyllisiä tietoja, esim. määritelmän, käännöksen tai mittayksikkömuunnoksen, kun klikkaat sanaa kakkospainikkeella. Jos näet sivustolla, reseptissä tai esityksessä vaikean sanan, sinun ei tarvitse avata erillistä välilehteä määritelmän etsimistä varten. Voit poistaa tämän ominaisuuden laittamalla Asiaan liittyvät tiedot ‑toiminnon pois päältä Chrome-käyttöjärjestelmän asetuksista.

Multitaskaa helposti päivitetyillä työpöydillä

Olemme tehostaneet työpöytiä helpottaaksemme työtilan järjestämistä. Kun käynnistät laitteen uudelleen, ikkunat palautetaan samoille työpöydille, jotta työskentely ei keskeydy. Klikkaa ikkunan yläreunaa kakkospainikkeella, niin voit lähettää sen suoraan tietylle työpöydälle tai niille kaikille. Voit vaihtaa työpöydältä toiselle pyyhkäisemällä ohjauslevyä neljällä sormella. Näe kaikki työpöydät painamalla Yleiskatsaus-tilan näppäintä () tai pyyhkäisemällä ylös tablettitilassa.

Personoi lukitusnäyttöä

Muuta Chromebookin lukitusnäyttö makusi mukaiseksi älykkääksi näytöksi. Voit esitellä suosikkialbumiasi Google Kuvista tai valita haluamasi sadoista galleriakuvista. Voit tarkistaa lukitusnäytöltä esimerkiksi tämänhetkisen sään ja parhaillaan soivan musiikin. Voit myös keskeyttää tai ohittaa kappaleita avaamatta laitteen lukitusta. Voit laittaa ominaisuuden päälle Chrome-käyttöjärjestelmän asetusten Näytönsäästäjä-kohdasta.

Löydä mediaohjaimet helposti

Mediaohjaimet löytyvät nyt suoraan pika-asetusvalikosta, joten kappaleen toistaminen, keskeyttäminen ja ohittaminen onnistuvat käden käänteessä. Näet ohjaimet, kun toistat kappaletta suosikkistriimauspalvelustasi, esim. YouTube Musicista tai Spotifysta. Voit myös kiinnittää mediasoittimen hyllyyn, josta se löytyy nopeasti.

  1. * Chrome-käyttöjärjestelmän M89-päivitys julkaistaan maailmanlaajuisesti seuraavien viikkojen aikana. Voit tarkistaa käytössäsi olevan version valitsemalla Chrome-käyttöjärjestelmän asetuksista "Tietoja Chrome-käyttöjärjestelmästä".

Kiinnostaako
vaihtaminen?

Vaihtaminen Mac- tai Windows-tietokoneesta onnistuu yksinkertaisesti kirjautumalla sisään. Tiedostosi ja kuvasi ovat valmiina uudella Chromebookillasi kolmen helpon vaiheen jälkeen.