Wat is er nieuw op Chromebook?

Chromebooks worden automatisch geüpdatet zodat je altijd over de nieuwste functies beschikt en je software up-to-date en snel blijft. Hier volgen enkele belangrijke punten uit recente updates.

Beheer je Android-telefoon rechtstreeks

Gebruik je je Chromebook en heb je je telefoon niet bij de hand? Met de Telefoonhub beschik je nu over een ingebouwd controlecentrum dat de belangrijkste mogelijkheden van je Android-telefoon beschikbaar maakt op je Chromebook. Je kunt de laatst geopende tabbladen op je telefoon bekijken, de batterijduur en signaalsterkte van je telefoon checken of zelfs reageren op berichten, en dat alles vanaf je Chromebook. Klik op op je plank om de Telefoonhub in te stellen.

Beheer je Android-telefoon rechtstreeks

Sneller online met Wifi-synchronisatie

We hebben ervoor gezorgd dat Wifi-synchronisatie met meer apparaten werkt, zodat je makkelijker online kunt gaan. Je Chromebook kan automatisch verbinding maken met vertrouwde wifi-netwerken die je op je Android-telefoon en andere Chrome OS-apparaten hebt gebruikt, als je bent ingelogd met hetzelfde Google-account. Als je wilt synchroniseren met je Android-telefoon, ga je in de instellingen van Chrome OS naar Verbonden apparaten, klik je op de pijl naast de telefoon en zet je Wifi-synchronisatie aan.

Sneller online met Wifi-synchronisatie

Krachtige tools voor schermopnamen

Met Schermopname kun je precieze screenshots maken zonder dat je ingewikkelde sneltoetsen hoeft te onthouden. Je kunt makkelijk schakelen tussen een screenshot en schermopname. Daarnaast kun je kiezen of je het hele scherm of het hele venster wilt vastleggen of een specifiek deel van het scherm wilt bijsnijden en vastleggen. Als je deze functie wilt gebruiken, ga je naar het menu Snelle instellingen en klik je op Schermopname.

Essentiële bestanden altijd binnen handbereik

Tote is een nieuwe bewaarplaats waar je makkelijk het juiste bestand kunt vinden. Je hebt snel toegang tot recente downloads, pas gemaakte schermopnamen en alle andere bestanden die je hebt vastgezet. Tote staat op je plank zodra je een schermopname maakt, een bestand downloadt of een bestand vastzet.

Kopieer en plak om tijd te besparen

Het klembord van je Chromebook slaat de laatste 5 gekopieerde items op zodat je ze makkelijk op een nieuwe pagina kunt plakken zonder dat je tussen vensters hoeft te schakelen. Je hoeft alleen maar op de Alles-knop ( of op ) + V te drukken om het klembord te gebruiken.

Vind snel antwoorden

Met Snelle antwoorden krijg je automatisch nuttige informatie, zoals een definitie, vertaling of eenheidsconversie, als je met de rechtermuisknop op een woord klikt. Je hoeft geen nieuw tabblad te openen om een definitie te zoeken als je een moeilijk woord op een website of in een recept of presentatie tegenkomt. Je kunt deze functie verwijderen door de optie 'Gerelateerde informatie' in de instellingen van Chrome uit te zetten.

Makkelijk multitasken met updates voor bureaus

Bureaus zijn een handig hulpmiddel om je werkruimte te organiseren. Als je opnieuw opstart, worden je vensters hersteld naar de vorige bureaus, zodat je workflow niet wordt onderbroken. Klik met de rechtermuisknop bovenaan een venster om het venster rechtstreeks naar een of alle bureaus te sturen, en swipe met 4 vingers over je trackpad om tussen bureaus te schakelen. Bekijk je bureaus door op de modustoets Overzicht () te drukken of door in de tabletmodus omhoog te swipen.

Personaliseer je vergrendelscherm

Verander het vergrendelscherm van je Chromebook in een gepersonaliseerde smartdisplay. Show je favoriete fotoalbum van Google Foto's of kies uit honderden kunstzinnige afbeeldingen. Je kunt je vergrendelscherm gebruiken om informatie te bekijken, bijvoorbeeld over het huidige weer en welke muziek wordt afgespeeld. Je kunt een nummer ook pauzeren of overslaan zonder je apparaat te ontgrendelen. Hiervoor ga je in de instellingen van Chrome OS naar Screensaver.

Makkelijk toegang tot je mediabediening

Je mediabediening is nu rechtstreeks ingebouwd in het menu Snelle instellingen, zodat je altijd weet waar je naartoe moet om een nummer af te spelen, te pauzeren of over te slaan. Als je de mediabediening zichtbaar wilt maken, ga je naar je favoriete streamingplatform voor muziek (zoals YouTube Music of Spotify) en speel je een nummer af. Je kunt deze mediaspeler ook rechtstreeks vastzetten op de plank om er sneller toegang toe te hebben.

  1. * In de komende weken wordt Chrome OS M89 wereldwijd uitgerold. Je kunt checken welke versie je op dit moment hebt door naar je Chrome OS-instellingen te gaan en te klikken op Over Chrome OS.

Wil je
overstappen?

Overstappen vanaf een Mac of Windows-computer stelt niet veel meer voor dan even inloggen. In drie eenvoudige stappen staan je bestanden en foto's klaar op je nieuwe Chromebook.