Har du spørsmål
om å bytte?

Få svar på noen av de vanligste spørsmålene om å bytte til Chromebook.

Hva er Chromebook?

En Chromebook er en datamaskin som kjører Chrome OS – det raske, enkle og sikre operativsystemet som alle Chromebook-enheter er bygget på. Programvaren på Chromebook-enheter er designet og utviklet av Google. Deretter er den kombinert med maskinvare fra fremstående merkevarer som HP, Dell, Lenovo, Samsung, Acer og ASUS.

placeholder

Er Chrome OS lett å lære seg?

Chrome OS er designet for å være intuitivt, slik at det å bytte blir så enkelt som mulig. Det kjører appene du kjenner til fra Google Play, og du får med nyttige funksjoner, som Google-assistenten.

Kan jeg jobbe og studere hjemmefra med en Chromebook?

Ja! Chrombooks er perfekt for å jobbe og studere hjemmefra, fordi:

Innebygd sikkerhet Chromebook beskytter deg fra skadelige programvarer takket være flerlagssikkerhet og automatiske oppdateringer.

Enkel installasjon Det er bare å logge inn på din Google konto for sette i gang, og du vil ha tilgang til alle dine Google Drive filer og Chrome innstillinger på din nye Chromebook.

Enkel tilgang til Google-tjenester Google Meet fungerer sømløst sammen med Chromebook og gjør det lett å samarbeide med kollegaer.

Ingen skjerm? Ingen problem Kast dine faner fra Chrome nettleseren til en TV som er tilkoblet Chromecast, eller benytt Virtual Desk for å utvide ditt arbeidsområde.

Google Play Apps Få tilgang til apper som Microsoft Word og Netlfix på din Chromebook for å få ting gjort og for å holde deg underholdt.

For hele familien Legg til brukere for å dele din Chromebook med hele familien. Med Family Link kan du stille inn begrensninger for trygg bruk av Chromebook for barna.

Digital velvære Digital velvære verktøy som nattlys og Ikke forstyrr, hjelper deg å sette grenser for jobb og å opprettholde et sunt forhold til teknologi.

Er Chromebook enkel å bruke?

Ja! Bare logg på Google Disk-kontoen din, så finner du de sikkerhetskopierte filene dine på den nye Chromebooken. Apper som Gmail og Google Dokumenter er også innebygd i Chromebook, så du kommer til å føle deg som hjemme med de kjente produktivitetsverktøyene du er vant til å bruke daglig.

Hva er Alt mulig-knappen?

Alle Chromebook-enheter har Alt mulig-knappen. Med denne ene knappen finner du tingene dine raskt. Trykk på den for å søke på Google eller i Disk, finne filer og apper med mer – alt på ett sted. Du kjenner kanskje denne tasten under et annet navn – «Appoversikt» eller «Søk». Vi ville gi den et navn som kunne forklare hvorfor knappen er så nyttig for å finne alt du trenger for å gjøre research, bli ferdig med lekser, lage nye oppskrifter med mer.

Hva om jeg ikke har Wi-Fi?

Ikke noe problem – med Chromebook kan du være produktiv og la deg underholde, selv uten nett.

Sjekk e-posten din med Gmail uten nett.

Balansér budsjetter eller planlegg fester med Google Regneark og Dokumenter uten nett.

Sjekk tidsplanen din i Google Kalender-appen.

Organiser gjøremålslisten din i Google Keep.

Se en film med Netflix-appen*.

Hør på favorittpodcastene dine i Pocket Casts-appen.

Lagre nettsider når du surfer i Chrome, slik at du kan lese dem uten nett senere.

*abonnement kreves

Kan jeg fortsette å bruke Office?

Ja. Du kan laste ned Microsoft Word-, Excel- og PowerPoint-appene på Chromebook, eller bruke dem via nettet, for å samarbeide og holde deg produktiv på alle enheter, når som helst, uansett hvor du er. Med Chromebook får du også Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner, som gjør det mulig å arbeide med filer på alle enhetene dine med flere personer samtidig.

Er tingene mine trygge i skyen?

Det er mange fordeler med å lagre filene i skyen. Filer som er lagret i Min disk-mappen, sikkerhetskopieres automatisk i tilfelle du mister Chromebooken din. Dessuten er alt kryptert med Googles beste sikkerhetsprotokoller.

Hva med sikkerheten?

Sikkerhetsbeskyttelse er innebygd på alle Chromebook-enheter, så du er trygg fra første stund når du åpner den nye Chromebooken din. Chrome OS har også flere lag med sikkerhet og oppdateres uten forstyrrelser.

Mister jeg tingene mine hvis jeg bytter?

Det er lett å bytte til Chromebook. Bare slipp filene dine i Google Disk på den gamle datamaskinen, og logg deretter på Google-kontoen din på den nye Chromebooken. Og vips! Alle tingene dine ligger der og venter på deg.

Personal
Dokumenter
Filer fra 2013
Skjermdumper
Resume
Bildebibliotek
Skattemelding
Nedlastinger
Videos
Skrivebord
Costa Rica
Programmer

Finnes det noen spesialtilbud for Chromebooken min?

Du får mange fordeler med den nye Chromebooken din – et eksklusivt tilbud kan være en av dem! Du kan være berettiget til programvarefordeler og rabatterte apper når du kjøper en ny Chromebook.

Dette sier folk

Konfigureringen er uhyre enkel for alle Chromebook-enheter. Bare logg på Google-kontoen din, så finner du alt du har brukt, på den bærbare datamaskinen. Til og med Android-apper som Instagram eller Snapchat kan lastes ned på Chrome OS.

Dave G., Quartz

Googles Chrome OS-operativsystem oppdaterer seg selv automatisk og uten noe mas – og det blir ikke tregere og tregere over tid.

JR Raphael., Computerworld

Det finnes ingen antivirusprogramvare å irritere seg over – og minimalt med kompliserte innstillinger og kompatibilitetsbekymringer. Generelt funker det rett og slett bare. Det er ikke tull engang.

JR Raphael., Computerworld

Sikkerhet og lettvinthet er bygd inn i Chrome OS fra bunnen av, og det synes.

Kevin M., Forbes

Klar til å bytte?

Det er enkelt å bytte fra Mac eller PC. Gå gjennom den trinnvise veiledningen vår for å sikkerhetskopiere og overføre filer fra den gamle datamaskinen til den nye Chromebooken din.

Et stort utvalg av Chromebook-enheter venter på Mac- og PC-brukere som vurderer å bytte.