Hva er nytt med Chromebook?

Chromebook oppdateres automatisk, slik at du får de nyeste funksjonene og programvaren holder seg rask og oppdatert. Her er noen høydepunkter fra nylige oppdateringer.

Styr Android-telefonen din direkte

Bruker du Chromebooken, og så er telefonen utenfor rekkevidde? Med Telefonstyring har du nå et innebygd kontrollsenter som bringer sentrale funksjoner fra Android-telefonen til Chromebooken. Du kan se fanene du sist åpnet på telefonen, du kan sjekke batterilevetiden og telefondekningen, og du kan til og med svare på meldinger – alt dette fra Chromebooken. For å konfigurere Telefonstyring, klikk på -symbolet på hyllen.

Styr Android-telefonen din direkte

Kom på nett raskere med
Wi-Fi-synkronisering

Vi har utvidet Wi-Fi-synkronisering til å fungere på flere enheter, slik at det blir lettere å komme på nett. Chromebook kan automatisk koble til klarerte Wi-Fi-nettverk du har brukt på Android-telefonen din og andre Chrome OS-enheter, når du er pålogget med samme Google-konto. For å slå på synkronisering med Android-telefonen din, gå til «Tilkoblede enheter» i innstillingene for Chrome OS, klikk på pilen ved siden av telefonen, og slå på «Wi-Fi-synkronisering».

Kom på nett raskere med</br>Wi-Fi-synkronisering

Kraftige skjermdumpverktøy

Med Skjermdump kan du ta nøyaktige skjermdumper uten å måtte huske kompliserte hurtigtaster. Du kan enkelt bytte mellom å ta skjermdumper og skjermopptak, og du kan velge om du vil ta bilde av eller filme hele skjermen eller et helt vindu, eller om du vil beskjære til et bestemt område på skjermen. For å bruke funksjonen, åpne Hurtiginnstillinger-menyen og klikk på «Skjermdump».

Ha kritiske filer lett tilgjengelig

Tote er et nytt oppbevaringssted som gjør det lett å finne riktig fil raskt. Du får hurtigtilgang til nylige nedlastinger, nylige skjermdumper og eventuelle filer du har valgt å feste. Tote vises på hyllen så snart du tar en skjermdump, laster ned en fil eller fester en fil.

Spar tid når du kopierer og limer inn

Med utklippstavlen lagrer Chromebook de siste fem elementene du har kopiert, slik at du enkelt kan lime inn hvilket som helst av dem – eller alle sammen – på nye sider uten å måtte bytte mellom vinduer. Bare trykk på Alt mulig-knappen ( eller ) + V for å bruke utklippstavlen.

Få raske svar

Med Hurtigsvar får du nyttig informasjon automatisk – for eksempel definisjoner, oversettelser og enhetsomregninger – når du høyreklikker på ord. Dermed trenger du ikke å åpne nye faner for å søke etter definisjoner når du støter på vanskelige ord på nettsteder, i oppskrifter eller i presentasjoner. Du kan fjerne denne funksjonen ved å slå av «Relatert informasjon» i innstillingene for Chrome OS.

Med Desks-oppdateringer er det lett å gjøre flere ting samtidig

Vi har gjort Desks bedre for å hjelpe deg med å organisere arbeidsområdet ditt. Når du starter maskinen på nytt, gjenopprettes vinduene dine til skrivebordene de var på, slik at arbeidsflyten din ikke forstyrres. Høyreklikk øverst i vinduer for å sende dem direkte til spesifikke eller alle skrivebord, og sveip over styreflaten med fire fingre for å bytte skrivebord. Se skrivebordene dine ved å trykke på Oversiktsmodus-tasten () eller sveipe opp i nettbrettmodus.

Gi låseskjermen personlig preg

Gjør Chromebookens låseskjerm om til en smartskjerm med personlig preg. Vis frem favorittfotoalbumet ditt fra Google Foto, eller velg blant hundrevis av kunstgalleribilder. Du kan bruke låseskjermen for å sjekke diverse informasjon, for eksempel været eller hvilken musikk som spilles av. Du kan også sette sanger på pause eller hoppe over dem uten å låse opp enheten. Slå på funksjonen nå ved å gå til «Skjermsparer» i innstillingene for Chrome OS.

Enkel tilgang til mediekontrollerne dine

Mediekontrollerne dine er nå bygget inn direkte i Hurtiginnstillinger-menyen. Dermed vet du alltid hvor du skal gå for å spille av, sette på pause eller hoppe til neste sang. For å se dem, spill av en sang fra favorittplattformen din for musikkstrømming, som YouTube Music eller Spotify. Du kan også feste denne mediespilleren direkte på hyllen for raskere tilgang.

  1. * M89-oppdateringen av Chrome OS lanseres globalt i løpet av de neste ukene. Du kan se hvilken versjon du kjører, ved å gå til Chrome OS-innstillingene og klikke på «Om Chrome OS».

Vurderer du å
bytte?

Å bytte fra Mac eller Windows er så enkelt som å logge på. På bare tre enkle trinn finner du igjen filene og bildene dine på den nye Chromebooken – klare til bruk.