Har du frågor
om att byta?

Få svar på vanliga frågor om att byta till Chromebook.

Vad är en Chromebook?

En Chromebook är en dator med Chrome OS – det snabba, enkla och säkra operativsystemet som körs på alla Chromebook-enheter. Programvaran i Chromebook har utvecklats av Google och sedan kombinerats med hårdvara från ledande varumärken som HP, Dell, Lenovo, Samsung, Acer och ASUS.

placeholder

Är det enkelt att lära sig Chrome OS?

Chrome OS har utvecklats för att vara intuitivt. Därför är det så enkelt det kan bli att byta. Du kan använda välkända appar från Google Play och användbara funktioner som Google-assistenten.

Kan jag arbeta och studera hemifrån med en Chromebook?

Ja! Chromebooks är perfekta för att arbeta och studera hemma, eftersom de har:

Inbyggd säkerhet Chromebooks skyddar dig mot skadlig programvara tack vare flera säkerhetslager och automatiska uppdateringar.

Enkel installation Logga bara in på ditt Google-konto för att komma igång och komma åt dina Google Drive-filer och Chrome-inställningar på din nya Chromebook.

Enkel åtkomst till Googles tjänster Google Meet fungerar smidigt med Chromebook-enheter och gör det enkelt att samarbeta med kollegor.

Ingen bildskärm? Inga problem Casta dina flikar från Chrome-webbläsaren till en TV med en Chromecast-anslutning. Din TV blir ett virtuellt skrivbord.

Google Play apps Få åtkomst till appar på din Chromebook för att få saker och ting gjorda och för att hålla dig underhållen, som Microsoft Word och Netflix.

För hela familjen Lägg till användare för att dela din Chromebook med hela familjen. Med Family Link kan du ställa in ramverk för hur dina barn kan använda en Chromebook.

Digital välfärd Digitala välbefinnande verktyg som att stänga av aviseringar eller skärmens blåa ljus när det är mörkt hjälper dig att sätta gränser för arbetet och upprätthålla en sund relation med tekniken.

Är Chromebook-datorer enkla att använda?

Ja. Det är bara att logga in på Google Drive-kontot så finns dina säkerhetskopierade filer på din nya Chromebook. På Chromebook är även appar som Gmail och Google Dokument inbyggda så att du kan använda de produktivitetsverktyg du är van vid.

Vad är Multiknappen?

Multiknappen finns på alla Chromebook-enheter. Hitta snabbt det du letar efter med en enda knapp. Tryck och sök på Google, i Drive, appar och filer – på ett och samma ställe. Den kallas även för översiktsknappen eller sökknappen. Vi ville ha ett namn som visar varför knappen är så användbar för att hitta allt du behöver när du letar efter information, gör läxorna, lagar ett nytt recept med mera.

Vad händer om jag inte har Wi-Fi?

Inga problem. En Chromebook kan användas till både nytta och nöje när du är offline.

Kolla e-posten med Gmail i offlineläget.

Håll koll på budgeten eller planera nästa fest i offlineläget för Google Kalkylark och Dokument.

Kolla upp schemat i Google Kalender-appen.

Ordna dina att göra-listor i Google Keep.

Titta på en film i Netflix-appen*.

Lyssna på din favoritpodd i Pocket Casts-appen.

Spara webbsidor när du surfar i Chrome så du kan läsa dem offline senare.

*prenumeration krävs

Kan jag fortsätta att använda Office?

Ja. Du kan ladda ned apparna Microsoft Word, Excel och PowerPoint på Chromebook eller komma åt dem via webben. Så du kan arbeta och samarbeta när du vill, var du än befinner dig, på valfri enhet. På Chromebook finns även Google Dokument, Kalkylark och Presentationer. Med dem kan du arbeta i filer med flera personer samtidigt på alla dina enheter.

Är mina filer säkra i molnet?

Det finns många fördelar med att lagra filer i molnet. Filer som sparas i mappen Min enhet säkerhetskopieras automatiskt i fall din Chromebook skulle komma bort. Dessutom krypteras allt med Googles bästa säkerhetsprotokoll.

Hur är det med säkerheten?

Alla Chromebook-enheter har inbyggda säkerhetsfunktioner. Det innebär att du är skyddad så fort du öppnar din nya Chromebook. Chrome OS har även flera säkerhetslager och uppdateras ständigt.

Förlorar jag mina filer om jag byter?

Det är enkelt att byta till Chromebook. Du behöver bara dra dina filer till Google Drive på din nuvarande dator och sedan logga in i Google-kontot på din nya Chromebook. Klart! Nu kommer du åt filerna från den nya datorn.

Personal
Dokument
Filer 2013
Skärmdumpar
Resume
Fotobibliotek
Skatt
Nedladdningar
Videos
Skrivbord
Costa Rica
Program

Finns det några specialerbjudanden för min Chromebook?

Med en ny Chromebook får du många förmåner. Ett exklusivt erbjudande kan vara en av dem! Du kanske är berättigad till programförmåner och apprabatter när du köper en ny Chromebook.

Så tycker andra

Det är otroligt enkelt att konfigurera en Chromebook. Det är bara att logga in på Google-kontot så finns allt du använder på din laptop. Du kan även ladda ned Android-appar som Instagram och Snapchat i Chrome OS.

Dave G., Quartz

Googles operativsystem Chrome OS uppdateras automatiskt i bakgrunden, och det blir inte långsamt med tiden.

JR Raphael., Computerworld

Du behöver inte dras med irriterande antivirusprogram och komplicerade inställningar eller oroa dig för kompatibilitet. Det allra mesta bara fungerar – på riktigt.

JR Raphael., Computerworld

Säkerhet och enkelhet är grundpelare i Chrome OS och det märks.

Kevin M., Forbes

Är du redo att byta?

Det är enkelt att byta från Mac eller PC. Säkerhetskopiera och överför filer från den gamla datorn till din nya Chromebook genom att följa vår steg för steg-guide.

Det finns en rad olika Chromebook-datorer för Mac- och PC-användare som är sugna på att byta.