Vilka nyheter finns på
Chromebook?

Chromebook-enheter uppdateras automatiskt så att du får de senaste funktionerna och programvaran förblir snabb. Här är de viktigaste av de senaste uppdateringarna.

Styr Android-telefonen direkt

Använder du Chromebook och har telefonen utom räckhåll? Med Phone Hub får du nu ett inbyggt kontrollcenter som gör att viktiga funktioner från Android-telefonen visas på Chromebook. Se de flikar som du senast öppnat på telefonen, kontrollera telefonens batteritid och mobilsignal samt svara på meddelanden på Chromebook. Klicka på symbolen på hyllan för att konfigurera Phone Hub.

Styr Android-telefonen direkt

Koppla upp dig snabbare med WiFi-synkronisering

Vi har utökat WiFi-synkronisering till att kunna användas på fler enheter så att det blir enklare att komma ut på nätet. Chromebook kan automatiskt ansluta till kända WiFi-nätverk som du har använt på Android-telefonen och andra Chrome OS-enheter när du är inloggad på ditt Google-konto. Du aktiverar synkronisering med Android-telefonen genom att öppna Anslutna enheter i inställningarna för Chrome OS, klicka på pilen bredvid telefonen och sedan aktivera "WiFi-synkronisering".

Koppla upp dig snabbare med WiFi-synkronisering

Kraftfulla verktyg för skärmbild/skärminspelning

Med skärmbild/skärminspelning kan du ta exakta skärmbilder utan att behöva komma ihåg komplicerade kortkommandon. Växla enkelt mellan att ta en skärmbild eller göra en skärminspelning. Du kan också välja om skärmbilden ska vara av hela skärmen, hela fönstret eller om du vill beskära till en del av skärmen. Du använder funktionen genom att öppna menyn Snabbinställningar och klicka på Skärmbild/skärminspelning.

Håll viktiga filer nära till hands

Tote är ett nytt förvaringsutrymme som hjälper dig att snabbt hitta rätt fil. Du får snabbåtkomst till de senaste nedladdningarna, skärmbilderna/skärminspelningarna och filer som du har fäst. Tote öppnas på hyllan när du har tagit en skärmbild/gjort en skärminspelning, laddat ned eller fäst en fil.

Spara tid när du kopierar och klistrar in

Med Urklipp sparas de fem objekt som senast kopierades på din Chromebook så att du enkelt kan klistra in alla eller något av dem på en ny sida utan att du behöver växla mellan fönster. Tryck på Multiknappen ( eller ) + V om du vill använda Urklipp.

Få svar snabbt

Snabbinfo ger automatiskt användbar information, till exempel en definition, översättning eller enhetskonvertering, när du högerklickar på ett ord. Du behöver inte söka efter betydelsen på en annan flik när du ser ett svårt ord på en webbplats, i ett recept eller i en presentation. Om du inte vill ha den här funktionen kan du inaktivera Relaterad information i inställningarna för Chrome OS.

Gör flera saker samtidigt med uppdateringar av skrivbord

Vi har förbättrat Skrivbord för att hjälpa dig att ordna dina arbetsytor. När du startar om återställs dina fönster till de föregående skrivborden så att arbetsflödet inte avbryts. Högerklicka högst upp på ett fönster för att skicka det direkt till ett eller alla skrivbord och svep över styrplattan med fyra fingrar för att växla mellan skrivbord. Visa alla skrivbord genom att trycka på knappen för översiktsläge () eller svepa uppåt i surfplatteläget.

Anpassa låsskärmen

Gör Chromebooks låsskärm till en anpassad Smart Display. Visa upp ditt favoritfotoalbum från Google Foto eller välj bland hundratals bilder i konstgalleriet. Du kan använda låsskärmen för att exempelvis ta reda på det aktuella vädret eller vilken musik som spelas. Det går även att pausa eller hoppa över låtar utan att låsa upp enheten. Aktivera den nu genom att öppna Skärmsläckare i inställningarna för Chrome OS.

Kom enkelt åt uppspelningsreglage

Nu är uppspelningsreglage integrerade direkt i menyn Snabbinställningar, så att du alltid vet varifrån du kan spela upp, pausa eller hoppa till nästa låt. Spela upp en låt från din favoritplattform för streamad musik som YouTube Music eller Spotify om du vill se dem. Du kan även fästa mediespelaren direkt på hyllan för att få snabbare åtkomst.

  1. * Uppdateringen M89 för Chrome OS lanseras världen över under de kommande veckorna. Du kan kontrollera vilken version du använder genom att öppna inställningarna för Chrome OS och klicka på "Om Chrome OS".

Funderar du på att
byta?

Att byta från Mac eller Windows är lika enkelt som att logga in. Med tre enkla steg har du dina filer och foton på din nya Chromebook.