Vilka nyheter finns på
Chromebook?

Chromebook-enheter uppdateras automatiskt så att du får de senaste funktionerna och programvaran förblir snabb. Här är de viktigaste av de senaste uppdateringarna.

Gör markören magentafärgad

Nu kan du byta färg på markören. Det gör att den syns tydligare och ger din Chromebook en personlig prägel. Välj bland sju nya färger: röd, gul, grön, cyan, blå, magenta och rosa. Funktionen är avsedd som hjälpmedel för personer med nedsatt syn. Du kan ställa in markörens färg genom att öppna inställningarna och sedan Hantera tillgänglighetsfunktioner > avsnittet Mus och styrplatta.

Bättre textuppläsning

Med Textuppläsning kan du markera ett textavsnitt och få det uppläst. Nu har du möjlighet att skugga bakgrunden så att det blir enklare att fokusera på det markerade som läses upp. Detta är särskilt användbart för personer med nedsatt syn eller inlärningssvårigheter som dyslexi. Sök efter Textuppläsning i inställningarna om du vill aktivera detta.

Enklare Wi-Fi-anslutning med WiFi-synkronisering

Med WiFi-synkronisering blir det enklare att använda en Wi-Fi-anslutning på olika Chromebook-enheter. Nu sparas Wi-Fi-lösenordet i kontot på ett säkert sätt när du anger det på en Chromebook. Det gör att du sedan kan ansluta till det nätverket direkt när du loggar in på en annan Chromebook. Du kan när som helst inaktivera detta i inställningarna.

Enklare Wi-Fi-anslutning med WiFi-synkronisering

Ändra mikrofonvolymen snabbt

Nu kan du styra volymen för din röst i videosamtal med ett par klick. Med det nya mikrofonreglaget kan du styra hur svagt eller starkt din röst ska höras i samtal. Testa detta direkt från snabbinställningarna.

Ändra mikrofonvolymen snabbt

Funderar du på att
byta?

Att byta från Mac eller Windows är lika enkelt som att logga in. Med tre enkla steg har du dina filer och foton på din nya Chromebook.