Esteettömämpiä Chromebookeja

rajoitteita omaaville

Chromebookeissa on esteettömyysominaisuuksia, jotka on suunniteltu osallistavan muotoilun periaatteita noudattaen käyttäjien palautteen perusteella. Ne antavat tarvittavat työkalut oppimiseen, pelaamiseen ja yhteydenpitoon rajoitteista huolimatta.

Näyttö ja visuaaliset ominaisuudet

Suunniteltu lisäämään visuaalista selkeyttä

Sokeat ja heikkonäköiset saavat Chromebookista kaiken irti seuraavien ominaisuuksien avulla.

Nainen istuu sohvalla ja silittää vapaalla olevaa opaskoiraa.

Muuta värit käänteisiksi

pikanäppäinyhdistelmällä

Suuren kontrastin tila muuttaa näytön värit käänteisiksi, jotta heikkonäköisten ja kirkkaassa ympäristössä työskentelevien on helpompi lukea sen sisältöä. Tämä tila voi myös vähentää näytön heijastumia, jotta työskentely sujuu mukavammin kaikissa ympäristöissä. Kokeile aktivoida se pikanäppäinyhdistelmällä: Ctrl + Haku ( ) + H.

Kokeile suuren kontrastin tilaa
Chromebook on auki ja sen aloitusnäyttö näkyy oletuskontrastilla. Suuren kontrastin laittaminen päälle tai pois päältä muuttaa Chromebookin värit käänteisiksi.
Audio ja tekstitykset

Suunniteltu huonokuuloisille ja kuuroille käyttäjille

Chromebookeissa on ominaisuuksia, joiden avulla kuurot ja huonokuuloiset pääsevät käyttämään teknologiaa paremmin.

Kaksi naista keskustelee viittomakielellä lehtiartikkelista.
Puhepalaute

Äänipalautetyökaluja heikkonäköisille ja lukihäiriöisille

Chromebookin äänipalautetyökalujen avulla erityisesti heikkonäköiset ja lukihäiriöiset käyttäjät voivat saada enemmän irti teknologiasta.

Vanhus istuu sinisellä sohvalla ja kirjoittaa sylissään olevalla Chromebookilla. Hänen vasemmalla puolellaan on kävelykeppi.
Moottorit

Enemmän tapoja syöttää tietoja

Henkilöt, joilla on motoriikan kehityshäiriöitä tai liikehäiriöitä, voivat käyttää Chromebookeja heitä varten suunniteltujen ominaisuuksien ansiosta.

Henkilö, jolla on pitkät hiukset ja silmälasit, istuu toimistossa, moottoroidussa tuolissa ja katsoo avointa Chromebookia.

Kirjoita puhumalla

sanelun avulla

Chromebookin saneluominaisuuden avulla käyttäjät voivat syöttää tekstiä kenttiin äänikomennoilla. Sanelusta voi olla hyötyä erityisesti käyttäjille, joilla on motoriikan kehityshäiriöitä tai liikehäiriöitä, sekä heille, jotka ovat yksinkertaisesti kyllästyneet kirjoittamaan näppäimistöllä. Valitse Chromebookin esteettömyysasetusten Näppäimistö ja tekstinsyöttö ‑kohdasta Ota sanelu käyttöön (kirjoita puhumalla).

Chromebook on auki ja siinä näkyy, miten saneluominaisuus toimii.

Näin voit ottaa käyttöön

Chromebookin esteettömyysominaisuudet

Vaihe 1

Avaa Asetukset

Vaihe 2

Siirry valikon alaosaan ja valitse Lisäasetukset

Vaihe 3

Valitse Esteettömyys-osiosta Hallinnoi esteettömyysasetuksia, niin voit valita haluamasi ominaisuudet

Esteettömämpi digitaalinen maailma

Chromebookia käyttävä opiskelija

Google for Education

Samaan luokkahuoneeseen voi mahtua monia eri oppimistapoja. Siksi Google for Education ‑tuotteet, kuten Chromebookit ja Google Workspace for Education, on suunniteltu esteettömyyden näkökulmasta, jotta jokainen oppilas voisi hyödyntää kaiken potentiaalinsa.

Android-logo

Androidin esteettömyys

Tutustu Androidin esteettömyystyökaluihin.

David Tseng, Technical Lead, ChromeOS:n saavutettavuuspalvelut

Tutustu tiimiin

David Tseng on ChromeOS:n saavutettavuuspalveluiden Technical Lead, joka haluaa huomioida erityistarpeita ja tehdä maailmasta entistä saavutettavamman teknologian avulla.