Gjør Chromebook tilgjengelig

for personer med nedsatt funksjonsevne

Chromebook har nyttige tilgjengelighetsfunksjoner som er bygget på inkluderende designprinsipper og basert på brukertilbakemeldinger, for å gi personer med nedsatt funksjonsevne mulighet til å lære, leke og være på nettet.

Skjerm og grafikk

Laget for økt visuell tydelighet

Personer som er blinde eller har nedsatt synsevne, kan dra full nytte av Chromebook, takket være de følgende funksjonene.

En kvinne sitter på en sofa og klapper en førerhund som tar seg en pause

Inverter farger

med en hurtigtast

Høykontrastmodus inverterer fargene for å gjøre innhold på skjermen enklere å lese for personer som har nedsatt synsevne eller jobber i omgivelser med mye lys. Denne modusen kan også redusere effekten av gjenskinn fra skjermen for å gjøre det mer behagelig å jobbe i alle slags omgivelser. Prøv snarveien Ctrl + søketasten ( ) + H for å aktivere den.

Prøv høykontrastmodus
En Chromebook er åpen og viser startskjermen med standardkontrast. Når høykontrast slås av/på, vises den samme Chromebooken med inverterte farger.
Lyd og teksting

Laget for døve og hørselshemmede

Chromebook har funksjoner som gjør teknologi mer tilgjengelig for døve og hørselshemmede.

To kvinner har en samtale på tegnspråk og diskuterer en artikkel i et magasin.
Taletilbakemeldinger

Taletilbakemelding for personer med nedsatt syn eller dysleksi

Verktøy for taletilbakemelding på Chromebook hjelper personer, særlig dem med nedsatt synsevne eller dysleksi, med å få mest mulig ut av teknologien.

En eldre person sitter i en blå sofa og skriver på en åpen Chromebook i fanget. Det ligger en stokk til venstre for personen.
Motor

Flere måter å legge inn informasjon på

Personer med nedsatt motorisk funksjonsevne og nedsatt fingerferdighet kan bruke Chromebook, takket være funksjoner som er utformet med tanke på denne brukergruppen.

En person med langt hår og briller sitter i en motorisert stol ved en pult på et kontor og ser på en åpen Chromebook.

Bruk stemmen til å skrive med

diktering

Med dikteringsfunksjonen på Chromebook kan man legge inn tekst i alle felt ved hjelp av stemmen. Diktering kan være spesielt nyttig for personer med nedsatt motorisk funksjonsevne eller nedsatt fingerferdighet, og for alle som vil gi fingrene en pause. Under «Tastatur og innskriving av tekst» i tilgjengelighetsinnstillingene for Chromebook velger du «Slå på diktering (snakk for å skrive)».

En Chromebook er åpen og viser funksjonaliteten for diktering.

Slik slår du på

tilgjengelighetsfunksjon

Trinn 1

Gå til Innstillinger

Trinn 2

Naviger til bunnen av menyen, og velg «Avansert»

Trinn 3

I «Tilgjengelighet»-delen velger du «Administrer tilgjengelighetsfunksjoner» for å velge funksjonene du vil slå på

Vi gjør den digitale verdenen mer tilgjengelig

Elev som bruker Chromebook

Google for Education

Elever i samme klasserom lærer på ulike måter. Derfor er Google for Education-produkter, inkludert Chromebook og Google Workspace for Education, laget med tanke på tilgjengelighet, for å hjelpe alle elever med å oppnå sitt fulle potensial.

Android-logo

Android-tilgjengelighet

Finn ut mer om tilgjengelighetsverktøy på Android.

David Tseng, teknisk sjef for tilgjengelighetstjenester i ChromeOS

Møt teamet

David Tseng, teknisk sjef for tilgjengelighetstjenester i ChromeOS, forteller om hvordan han har viet karrieren sin til å bruke teknologi for å bryte ned barrierer for personer med nedsatt funksjonsevne.